– Jeg noterte meg at to store partier ikke møtte opp

IKKE IMPONERT: Vidar Pedersen (68) utenfor Ertevannhytta. Bildet er tatt i en annen anledning.

IKKE IMPONERT: Vidar Pedersen (68) utenfor Ertevannhytta. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Friluftsliv i nye Viken og Indre Østfold kommune sto på agendaen da politikere fra nesten alle partier møttes i Askim.

DEL

ASKIM: – Jeg noterte meg at to store partier ikke møtte opp i kveld, bemerker styreleder i Indre Østfold DNT Per Vidar Pedersen, som ellers var fornøyd med møtet.

De to partiene han sikter til er Arbeiderpartiet og Høyre. Frp, MDG, SP, Venstre, KrF og SV var alle representert med minst en person.

– Det er prisverdig at man tar initiativet til et slikt møte og jeg synes det var interessant å høre hva politikerne i Indre Østfold tenker om friluftsliv, forteller Pedersen.

Både lokale politikere og friluftslivsildsjeler møtte opp da Østfold fylkeskommune inviterte til møte om friluftsliv i Viken fylkeskommune. Møtet ble holdt i lokalene til kulturskolen i Askim og dreide seg stort sett om friluftslivssatsingen i Indre Østfold kommune.

Les også: Ambulanse måtte rykke ut til Høytorp fort på grunn av masseslagsmål

Friluftsliv er viktig

Pedersen synes det var gledelig å se at politikere fra både Frp og MDG var enige med hverandre om at friluftsliv er viktig.

– Jeg er så nærme man kommer en MDG-er i Frp, sa tidligere Hobøl-ordfører Håvard Jensen.

Nettopp dette sitatet oppsummerte kveldens møte godt, alle partiene var enige om at friluftsliv er viktig og noe Indre Østfold kommune skal satse på.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Møte: Forum for natur og friluftsliv Østfold og Østfold Fylkeskommune inviterte politikere og organisasjoner i Østfold til samtale om framtidas friluftsliv i Viken.

Møte: Forum for natur og friluftsliv Østfold og Østfold Fylkeskommune inviterte politikere og organisasjoner i Østfold til samtale om framtidas friluftsliv i Viken. Foto:

Les også: Entreprenør tror ikke det blir noen svømmehall i Mysen – vil bygge den selv på egen tomt midt i sentrum

Aktivitetsråd

Marianne Storm er prosjektleder for aktivitetsrådet i Fredrikstad. Aktivitetsrådet er et tilsvarende organ for friluftsliv og egenorganisert aktivitet som idrettsrådet er for idretten.

– 16 prosent av innbyggerne i Fredrikstad over 20 år er med på organisert fysisk aktivitet i en organisasjon, men omtrent 75 prosent av innbyggerne driver med egenorganisert aktivitet. Dette kan være alt fra friluftsliv, sykling, parkour, sykle til jobben eller andre former for aktivitet som ikke er organisert gjennom en organisasjon, sa Storm under møtet.

Hun mener at når 75 prosent av befolkningen driver med en form for fysisk aktivitet som ikke er organisert trengs det en organisasjon som jobber for deres interesser. Politikerne i salen var positive til arbeidet Storm har gjort i Fredrikstad, men det gjenstår å se om vi vil få noe lignende i nye Indre Østfold kommune.

Les også: Lokal tobarnsmor truet med å skyte barnevernstjenesten med armbrøst

Visste ikke om møtet

Ordfører i Eidsberg Erik Unaas (H), som står på 11. plass på fylkestingslista for Viken Høyre, forteller at han ikke visste om møtet.

– Hadde jeg visst om det ville jeg vært der. Som gammel speider og orienteringsløper er jeg veldig opptatt av friluftsliv, sier Unaas.

Ordførerkandidat for Indre Østfold Arbeiderparti Katrine Hestø Hansen hadde heller ikke fått med seg møtet.

– Det ligger ingen vond vilje bak fra oss for at vi ikke deltok. Jeg har sjekket innboksen min nå og kan ikke se å ha mottatt noen invitasjon, men det kan også ha druknet i andre invitasjoner nå i valgkampen, sier hun.

Artikkeltags