Gå til sidens hovedinnhold

Politiet har frigitt film – ber tre ukjente personer melde seg

Artikkelen er over 2 år gammel

Siden offentliggjøringen av bortføringen av Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) onsdag har politiet mottatt over 100 tips, bekrefter politiet.

– Årsaken til at vi valgte å offentliggjøre saken i går var fordi vi ønsket informasjon. Siden den gang har vi mottatt over 100 tips i saken, opplyser politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt.

Han ønsker på nåværende tidspunkt å ikke gå inn på detaljer i tipsene som har kommet inn, men opplyser at det fortsatt ikke er noen mistenkte i saken.

– Vi understreker at vi er interessert i observasjoner i forkant og sporadiske observasjoner i en tid i forkant av hendelsen, sier han og påpeker bortføringen skjedde på halloween i fjor.

Spesielt nevner han bilførere, beboere og dronebrukere som kan ha video eller bilder fra området på Fjellhamar om å ta kontakt.

Etterlyser tre personer

 

Politiet ønsker også at de som eventuelt har observert noe mistenkelig fra Futurum-bygget der Tom Hagen (68) arbeider om å ta kontakt.

Overvåkingsbilder fra bygget viser at det beveger seg personer utenfor Futurum-bygget ved det antatte gjerningstidspunktet den aktuelle dagen.

Først kommer en mann gående utenfor bygget før han snur og går tilbake samme vei som han kom fra. Like etter blir en annen mann fanget opp av overvåkningskameraene mens han blir passert av en syklist. Alle tre personene ønsker politiet å komme i kontakt med.

– De har åpenbart status som vitner, opplyser Brøske i politiet.

Ingen livstegn

Politiinspektøren opplyser at det siden offentliggjøringen i går, har det ikke vært kontakt med de aktuelle gjerningspersonene. Det har heller ikke vært noen livstegn fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68).

– Hvordan tolker dere at det ikke har vært livstegn?

– Det er ikke uvanlig slik vi tolker det. Vi er forberedt på at det vil ta tid, svarer Brøske som påpeker at de fortsatt ønsker å komme i kontakt med personene som har framsatt trusselen og kravet om løsepenger.

Under torsdagens pressekonferanse bekrefter politiet at bortføringen ble meldt til politiet allerede samme dag som den skal ha funnet sted.

– Det er også siste gang vi har hatt livstegn fra fornærmede, sier Brøske.

Fra politiets side skal det allerede samme dag ha blitt klart at de måtte gjennomføre en etterforskning der sivile politifolk ble brukt.

– Dette for ikke å utsette den bortførte for ytterligere skade. Vi ønsker ikke nå å gå ut med hvilke metoder som har blitt brukt.

Bekrefter trusselbrev

Inne i boligen ble det etter bortføringen funnet et skriftlig dokument med både en trussel og kravet om løsepenger, bekrefter politiet i dag.

– Det ble framsatt et krav om løsepenger i form av kryptovaluta. På nåværende tidspunkt og av hensyn til etterforskningen så ønsker vi ikke å gå ut med hvilken valuta det dreier seg om.

FAKTA:

 • Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble trolig bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Lørenskog om morgenen eller formiddagen 31. oktober 2018.
 • Gift med forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68) .
 • Politiet brøt stillheten om saken onsdag 9. januar. Etterforskningen ble holdt hemmelig i ti uker på grunn av trusselen mot Hagens liv og helse.
 • Det er ikke kommet tegn på at Hagen er i live. 
 • Det er framsatt trusler og løsepengekrav med kryptovalutaen monero. Beløpet er ikke bekreftet av politiet, men er ifølge VG på 9 millioner euro.
 • Ifølge eksperter er det vanskelig å framskaffe 9 millioner euro i monero. Valutaen er vanskelig å omsette, og transaksjoner er vanskelig, men ikke umulig å spore.
 • Familien har fulgt politiets råd om ikke å innfri løsepengekravet.
 • Det skal være funnet flere ark med beskjeder i huset. Et trusselbrev skal være skrevet på gebrokkent norsk. I trusselbrevet skal det ha stått at Hagen vil bli drept dersom politiet involveres.
 • Tom Hagen skal ha kontaktet politiet få timer etter først å ha søkt etter og ringt sin kone.
 • Det er ikke kjent om Hagen holdes i Norge eller i utlandet. Ifølge politiet tyder tegn på profesjonalitet.
 • Det er benyttet en digital kommunikasjonsplattform som innebærer at man betaler når man svarer.
 • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt, med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol.

Kommentarer til denne saken