ROMERIKES BLAD: Politiet på Romerike ble varslet om at det hadde gått et større skred rett sør for Ask i Gjerdrum rett før klokka 04 natt til onsdag.

– Det vi vet foreløpig er at det er snakk om et større skred. Vi kan bekrefte at minst ett hus er tatt av skredet. Om det er flere hus er for tidlig å si, vi jobber med å skaffe oss oversikt, opplyste oppdragsleder Kjetil Ringseth i Øst politidistrikt til rb.no klokka 06.

Klokka 06.20 opplyser politiet via Twitter at det er snakk om flere boliger:

«Det bekreftes at flere boliger er tatt av raset. Nødetater, med bistand fra sivilforsvaret og forsvaret, holder på med evakuering. Det jobbes fortsatt med å få oversikt over området», skriver politiet.

Klokka 06.50 opplyser oppdragsleder Ringseth at flere personer er hentet ut med helikopter og fraktet til sykehus.

– Er noen skadet?

– Flere er skadet, men jeg kjenner ikke skadegrad. Det må vi komme tilbake til, svarer Ringseth.

Skredet skal ha gått rett sør i Ask i Gjerdrum. Hovedsaklig på vestsida av fylksvei 120, men ifølge politiet kan det også ha gått over veien.

– Vi har politihelikopter og Seaking i lufta for å skaffe oss oversikt, sier Ringseth.

Det jobbes nå med å evakuere beboere i området. Disse vil bli fraktet ut av området til Ask sentrum og videre til hoteller med buss.

NVE er varslet og geologer er på vei til stedet for å gjøre undersøkelser.

– Vi må få klarlagt og det er fare for nye skred og om det er trygt for mannskaper å bevege seg inn i skredet, sier Ringseth.

Sykehus: – Full beredskap

Etter det RB får opplyst er beredskapen ved Ahus satt til rødt. Flere skal være kalt inn, som følge av skredet. Ved Oslo Universitetssykehus OUS har de opprettet katastrofemottak og katastrofeledelse, skriver VG.

– Vi ble varslet 04.31. Det har ikke kommet inn noen ennå til oss ennå, så vidt jeg vet. Vi jobber med å kartlegge resurser og få folk inn på huset. OUS er i full beredskap. Dette er jobben vår, og dette kan vi. Vi har betydelige ressurser på skadestedet, sier pressevakt Anders Beyer ved OUS til avisa.

Det har også gått et større strømbrudd i området. Ifølge Elvia er 629 husstander uten strøm. Strømmen gikk klokka 03.56.


RB kommer tilbake med mer!