Operasjonssentralen i Follo politidistrikt  har registrert flere klager på russen natt til lørdag.

– Det dreier seg om høy musikk og mye forsøpling/tilgrising. Skjerp dere, russ 2015! lyder en litt streng oppfordring fra operasjonsleder ved politivakta.

Politiet er ikke konkrete på nøyaktig hvor klagene kommer fra, men tidligere på kvelden skal det blant annet ha vært problemer ved Tusenfryd, hvor flere russ skal ha havnet i en slåsskamp.

Politiet sendte flere patruljer til stedet, men det var ikke snakk om personskade. En person ble anmeldt for ordensforstyrrelse, og to russebusser, fra Nesodden og Kolbotn fikk ordre om å forlate stedet.

Onsdag denne uken ble det også meldt om russebråk i Mysen.

Under det store russetreffet på Fredriksten i Halden har det imidlertid gått roligere for seg, og det vanker ros fra lovens lange arm.

– Flott opptreden, og minimalt med oppgaver for politiet. Ingen anmeldelser eller overnattinger i arrest. De som trengte hjelp. ble tatt vel imot hos Røde Kors. Noen trengte litt hvile, andre hadde behov for plaster. Standarden for arrangementet er satt, melder operasjonsleder ved politivakta i Østfold, og avslutter med et smilefjes.