RAKKESTAD: Politiet melder om at tre menn ble avslørt mens de forsøkte seg på et kreativt innbrudd i konteiner i Rakkestad. I konteineren skal det ha vært mengder med fyrverkeri, som de tre skulle frakte bort med en sølvgrå pick up.

Førte ikke til arrest: – Fryktelig dårlig innbruddsforsøk

Den aktuelle konteineren skal ha stått på området til Rema 1000 og Europris like ved Bergenhus-krysset. I og med at det ikke var politiet selv som avslørte trioen, men vitner, så har ikke politiet disse tre i sin varetekt. Politiet beskriver et innbruddsforsøk som ville gjort B-gjengen fra Donald Duck-universet stolte.

– Ja, det var et fryktelig dårlig innbruddsforsøk. Det vitneobservasjoner beskriver er at de skal ha festet en vaier på bilen sin og forsøkt å dra av låsen på konteineren. De lyktes ikke og fikk dermed ikke tak i noe fyrverkeri, opplyser operasjonsleder Gisle Sveen hos Politiet i Øst sin operasjonssentral.

Politiet ønsker tips: – Vi ser etter disse tre

Om det var snakk om tre karer som var litt sent ute med å sikre seg fyrverkeri i anledning kvelden vites ikke, men politiet bekrefter at de fortsatt er på jakt etter skurkene.

– Vi ser etter disse tre. Så vi har stoppet og kontrollert en bil, som ikke viste seg å være relevant. Bilen ble sist sett på vei mot Bergenhus. Vi gikk ut på Twitter og beskrev bilen, i håp om at noen i Indre Østfold vet hvem det kan være snakk om og tipse oss, forteller Sveen.