Terningkast 4: Variert for brassband

Artikkelen er over 11 år gammel

MANGER MUSIKKLAG: «dYNAMIS», Lawo LWC 1003 (2009) Genre: Kunstmusikk, Spilletid: 59:43

DEL

La det være helt klart: Det er ikke musikklaget skyld at denne plata ikke får topp karakter.

For Manger Musikklag overbeviser stort på denne plata. Nydelige solister, et homogent og samspilt ensemble, samt en særs god klangbehandling.

Det er musikken som ikke helt henger på greip denne gangen. Platas innhold er helt og holdent signert den spennende komponisten Torstein Aagaard-Nilsen , som har en rekke verk for blåsere på samvittigheten, både rent brassband, men også janitsjar.

De tre verkene som her er representert er forholdsvis modernistisk i uttrykk, og selv om verkene hver for seg står til godkjent, blir helhetsinntrykket av platen litt ensformig - mye på grunn av den ensartede klangen som et brassband tidvis kan ha.

Det er rett og slett det klingende resultatet som blir litt forutsigbart.

Dynamis (Missa Sophia) er en concerto grosso bestilt av Elgar Howarth og Eikanger Bjørsvik Musikklag I 1998. Verket er skrevet for brassband og fire solister; Merete Vollan Drevsjømoen (kornett), Birgitte Bjørnsdatter Bruget (trombone), Pål Magne Austnes (tuba) og Craig Farr (marimba). Her er det bare å la seg imponere av strålende gode utøvere.

Chant er et bestillingsverk til Grenland internasjonale Brass Festival, og ble fremført som pliktnummer i konkurransen 2007. Til tross for en god fremføring er dette platas minst interessante verk.

Cantigas er bestilt av Manger Musikklag og ble urframført under Norgesmesterskapet for brassband i 2006. Denne framføringe resulterte i en poengsum på 98 poeng av 100 muglige, og solistpris til Camilla Søderstrøm Tveit på basstrombone. Igjen kan man la seg imponere over hva dyktige amatører kan få til på sitt instrument.

Dirigent for Manger Musikklag er Bjørn Sagstad.

Artikkeltags