Terningkast 6: Trøndere leverer varene

Artikkelen er over 10 år gammel

TRONDHEIMSOLISTENE: «Divertimenti», 2L 50 (2008)

DEL

Her er det bare å la øregangene krølle seg i fryd. Ikke bare er musikernes spill av det helt strålende slaget, men også produksjonen er revolusjonerende.

Vel, musikken først

Trondheimsolistene fremstår i denne tapningen bedre og mer vitale enn noen sinne. Musikken vi lyttere blir presentert for er; Benjamin Brittens «Simple Symphony», Grazyna Bacewiczs «Concerto for String Orchestra», Terje Bjørklunds «Carmina», samt Béla Bartóks «Divertimento for Strings». Et utrolig godt sammensatt program, som musikerne formidler med liv og perfeksjon.

Spesielt å legge merke til er orkesterets kapabilitet i det rike rytmiske og dynamiske bildet. Denne utgivelsen er med andre ord en milepel i orkesterets karriere.

Så til produksjonen

Musikkmerket 2L runder med «Divertimenti» femti utgivelser, og som første plateselskap i verden kombinerer 2L en hybrid SACD med en Blu-ray "music only" i samme emballasje. Når alle formatvarianter i denne produksjonen avledes av samme høyoppløselig original (5.1 kanaler DXD, 24 BIT 352.8 kHz) vil produktet. Og her er den musikalske opplevelsen hinsides det som er presentert tidligere. Dybden i innspillingen er rett og slett superb.

Orkesteret

TrondheimSolistene er et dynamisk kvalitetsensemble som ble grunnlagt i 1988 av professor Bjarne Fiskum. Orkesteret var i mange år en arena for profesjonell konserterfaring for strykere ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Orkesteret ledes nå av Øyvind Gimse og har gjennom sine konserter over store deler av Europa og turneer i USA, Japan og Brasil utviklet seg til et internasjonalt ensemble av rang. I DIVERTIMENTI alternerer Geir Inge Lotsberg og Anders Kjellberg Nilsson som konsertmestere.

Artikkeltags