Dette er definitivt ett av Europas bedre kor vi lytter til. Det er teknisk glimrende - fonetisk strålende, og klanglig utsøkt.

Det er også en fryd å lytte til balansen i koret - og det er bare å sende av gårde en haug av roser til korets egne solister.

Likevel - «Kind» ligger litt bak korets tidligere innspillinger - ikke i uttrykk og formidling - men i konsept.

Hva grunnen til det er, er rett og slett en meget subjektiv smakssak hos undertegnede.

CD-makerne har valgt å blande to musikalske blokker. En blokk med tradisjonsmusikk, og en blokk med ny musikk. Og man velger den tradisjonelle «annen-hver-gang»-stykke - først et tradisjonsstykke - så et nytt stykke - traisjonsstykke - og så videre. Forutsigbart og i denne settingen blir det litt feil. Feil fordi man også velger å dele opp ett av korverdenens flotteste nye verk i tre biter med folkemusikk som «ventefyll», nemlig «Wie ein Kind» av Per Nørgård. I undertegnedes ører ble dette feil rett og slett fordi man får følelsen av at produksjonen mister rytme. Og selv ikke et spennende nytt verk av den talentfulle Marcus Paus klarer å «redde inn» den lille skuffelsen som ligger der.

Likevel får innspillingen en sterk anbefaling - fordi det virkelig store ligger i den klangen stemmene i koret har. Det er rett og slett glitrende korister som er på ferde.

Ordet KIND favner på ulike språk både det barnlige og det barnslige, i tillegg til at det sier noe om vennlighet og om trøst. Prosjektets undertittel var "om barn, for voksne". KIND har, i likhet med Ensemble 96, fokus på nyere norsk og nordisk musikk for kor. Per Nørgård og Jaakko Mäntyjärvi er allerede klassikere for et stadig større publikum, mens Marcus Paus representerer en ung generasjon norske komponister med en økende interesse for kormediet.

Ensemble 96 anses som et av verdens beste kammerkor. Deres IMMORTAL NYSTEDT ble nominert til den amerikanske GRAMMY som "Best Choral Performance" og "Best Surround Sound Album" i 2006.

Ved siden av folketoner er «Die Stimme des Kindes» av Jaako Mäntyjärvi, «Wie ein Kind» av Per Nørgård, samt «The Stolen Child» av Marcus Paus å finne på platen.