Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Show-off på tubavis

Artikkelen er over 7 år gammel

EIRIK GJERDEVIK: «Eirik the Viking» Lawo Classics, LWC1064 (2014) Genre: Klassisk Spilletid: 69.15

Eirik Gjerdevik er en av landets virkelig dyktige tubaister. Hans plate «Eirik the Viking» inneholder det meste som skal til for å imponere og å underholde.

På platen har han med seg dyktige musikkvenner i Stavanger Brass Band og Bergen Tuba-kvartett. Musikken spenner fra ny originalskrevet musikk til de absolutte musikksvisker. Og det må innrømmes at Gjerdeviks tubaspill imponerer, ja selv supersvisker som «Karneval i Venedig» (i fire tappninger) og Ole Bulls «I ensomme Stunde» fungerer godt på denne innspillingen.

Av de mer seriøse tildragelsene Gjerdevik gjør på denne platen, er Torstein Aagaard-Nilsens «Bloodaxe' Lament» og Erland von Kochs «Monolog nr.9» strålende formidlet. Aagaard-Nilsen er en spennende og allsidig komponist, som har skrevet for de fleste besetninger. Det var fornuftig å be Aaagaard-Nilsen bidra med ny musikk på denne platen. Også tittelsporet «Eirik the Viking» for solo tuba, kommer fra hans hånd.

Et annet bestillingsverk ser også dagens lys på denne platen. «Tuba Libre» av Lars-Erik Gudim er et stykke som gir solisten nok av rom til å vise frem alle sider av tubaspillet. Det er godt skrevet og godt framført.

Også Frode Thingnæs sin «Concertino» har han tatt med på platen. Selv om denne komposisjonen ikke gir noe revolusjonerende nytt bilde av Frode Thingnæs, er det likevel et nydelig stykke som helt tydelig passer Gjerdevik godt.

Gjerdevik har med det som trengs for å gi et godt bilde av hans kvaliteter som musiker. Og det er et godt stykke håndverk som du finner på denne platen. En plate som bør glede en mengde blåse-entusiaster.

Kommentarer til denne saken