Trenger du påfyll av rikdom i sjel og sinn? Har du en stresset eller vond hverdag? Eller er du bare glad i opplevelser som gir deg velbehag? Da bør du unne deg en time sammen med et norsk vokalensemble av klasse, med en cd der lydformatet overgår det meste.

Og oppleve Consortium Vocale, Oslo i 5.0 surrond, innspilt i DXD (Digital eXtreme Definition), på annlegget hjemme i stua setter deg nesten inn i atmosfæren man kan oppleve en eldre steinkirke, med levende lys som eneste lyskilde.

Ensemblets ni manns-stemmer gir en musikalsk nytelse som er av det sjeldent gode slaget. Meditativ, sobert og utrolig levende fremført.

Gregoriansk sang, med sin altomfattende og poetiske spiritualitet, henvender seg på mange måter til menneskets dypere lag. Og selv om dette er dypt religiøs musikk - er det ingen ting i veien for å la seg fasinere - bare ved hjelp av å lytte til den klangrikdommen som på en merkelig måte ligger i denne musikken. For mange kan dette virke vel monotont og utdatert, men hvis man virkelig lar denne innspillingen få oppmerksomhet, formidler ørene en tilnærmet perfekt form for sjelelig rehabilitering for hjernen.

---

Middelalderens munker både komponerte og fremførte sangene som en integrert del av sitt daglige arbeid med den hellige skrift. Opp gjennom århundrene har gregoriansk sang beriket og utdypet kirkens liturgi, og den har vært en kilde til inspirasjon i alle epoker av den vestlige musikkhistorien.

Under ledelse av Alexander M. Schweitzer presenterer Consortium Vocale fastetidens fem søndager, palmesøndag og langfredag, innspilt i middelalderkirken på Ringsaker.