Her er det bare å forberede seg på en annen klangverden. Kammerkoret Schola Cantorum med dirigent Tone Bianca Dahl og gjestemusikere Are Sandbakken og Nordic Voices gir audiens. En audiens som henrykker og sjokkerer og som man forlater med et stor smil fra trommehinne til trommehinne.

Sier navnene Eric Whitacre, Torbjørn Dyrud, Bjørn Morten Christophersen, Morten Lauridsen og Karin Rehqvist deg noe?

Ikke det?

Vel, de er alle briljante komponister av i dag. Og de to norske korene Nordic Voices og Schola Cantorum fremfører musikken så det tidvis river og sliter i trommehinnene.

Allerede på platas første verk; «Leonardo Dreams of his Flying Machine» av Eric Whitacre aner vi at noe spesielt er i gjære. Bare tittelen er nok til å pirre øregangene. Musikken er fengende, har sine strålende overraskelser og er mer enn godt utført.

Og slik fortsetter det. Det ene flotte verket etterfølger det andre og krever etter hvert den hele og fulle oppmerksomhet fra lytteren. Helt til platas siste verk.

«Gjenfødelsen» av Bjørn Morten Christophersen innledes med et nær sagt herlig primalskrik og nagler ørene fast til høytalerne. Dette er et verk som stiller det ultimate krav til både enkeltsangeren og ensemblet. Maken til vokalformidling skal man lete lenge etter.

Innenfor den klassiske anmeldersjanger kan denne innspillingen betegnes som stor kunst - jeg vil også gi «Audiens» merkelappen glitrende underholdning!

Så værsågod! Det musikalske bordet er dekket av landets ledende vokalister under solid ledelse av Tone Bianca Dahl.

Musikken:

Eric Whitacre: «Leonardo Dreams of his Flying Machine», «Water Night»

Torbjørn Dyrud: «Snart Kysser hun sin venn i rosenhagen»

Bjørn Morten Christophersen: «A just-finishing Candle», «Audiens», «Etablisementets vært», «Gjenfødelsen»

Morten Lauridsen: Se Per Hiavervi, Oime»

Karin Rehqvist: «Bara du går över markerna»

---

Schola Cantorum er blant landets ledende kammerkor. Koret ble startet av den kjente komponisten og dirigenten Knut Nystedt i 1964, og har gitt uvurderlig musikalsk erfaring til generasjoner av norske musikere. Koret er tilknyttet Institutt for Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, og rekrutterer sine sangere først og fremst herfra og fra Norges Musikkhøgskole. Repertoaret består av en blanding av samtids- og eldre kormusikk og folkemusikk, og koret har de siste årene satset sterkt på bestillingsverk fra yngre, nordiske komponister. Schola Cantorum har formidlet sin musikk på konserter og turneer i mange deler av verden, senest i 2008 i Sør-Korea, Russland og Danmark. Koret har også deltatt og vunnet førstepriser i flere prestisjetunge, internasjonale korkonkurranser, blant annet i Tolosa, Spania i 2005 og i EBUs "Let the Peoples Sing" i Tyskland i 2007.

Bratsjisten Are Sandbakken medvirker i Christophersens «Gjenfødelsen».

Platen er spilt inn i 5.0 Surround.