Terningkast 5: PITSJ: «Gjenfortellinger»

Artikkelen er over 9 år gammel

GRAPPA records (2009), GRCD4317 Spilletid: 45:04

DEL

Plate nummer to er alltid vanskelig. Derfor er det gledelig å høre at vokalgruppa Pitsj har utviklet seg positivt siden den første plata så dagens lys.

Denne gangen er det viser som har fått ny glans. Pitsj behandling av musikk og tekster er av det frydfulle slaget, der klanger og musikalske finurligheter skaper interesse hele veien.

For det er små perler vokalekvintetten øser ut over øregangene. Og det er nesten besnærende å registrere hvor enkelt det hele klinger. Og samtidig aner man gruppas evne til å utfylle hverandres stemmer, slik at - nesten umerkelig - vokser de fem jentenes stemmer og fyller det musikalske universet de fortjener.

For dette er bra, underholdende, vakkert og sublimt sunget.

---

Pitsj ble dannet i 1999 og fikk betydelig oppmerksomhet for debutalbumet Pitsj i 2006.

Mange ble kjent med gruppen gjennom Norsktoppen og NRKs program «Kjempesjansen», der dommerne brakte Pitsj til finalen. Siden da har de blant annet spilt på Vestfoldfestspillene, Stavanger International Chamber Music Festival, Hardingtonar-festivalen, Gloppen musikkfest, Follafestivalen, Landssangerstevnet i Molde og The Real A Cappella Festival (Sverige).

De har opptrådt sammen med artister som The Real Group, Sigvart Dagsland, Odd Nordstoga, Ole Edvard Antonsen og Henning Sommero

Artikkeltags