Kvinnekor og Johannes Brahms (1833-1897) er i denne tapningen en nytelse å lytte til. Ikke bare er musikken alene stor kunst, men også Kvindelige Studenters Sangforening som her ledes av Marit Tøndel Bodsberg viser frem sine stemmer på et strålende vis.

Alt det grunnlegende i en korfremførelse er på plass hos dette koret, og når man også klarer å formidle følelser i musikken blir resultatet av det hørverdige slaget. Klangen er lys og vakker og smilet sitter godt, lenge etter at gjennomlyttingen er foretatt.

Det er virkelig flott å registrere at studentkorene fortsatt henger med i den musikalske utviklingen. Og man må også breømme dirigentens arbeid med å gi lytteren en nydelig klangopplevelse.

På Platen:

Drei Geistlivhe vhöre, op. 37

Zwölf lieder und romanzen, op. 44

Vier Lieder aus dem Jungbrunnen (Negy Dal)

Vier Gesänge, OP. 17

Ave Maria, Op. 12

Der 13. psalm, Op. 27, Herr, wie lange willst du

---

I jubileumsåret for kvinners stemmerett i Norge gir Kvindelige Studenters Sangforening ut en CD med Brahms’ verker for kvinnekor, hvor de har valgt å ha med seg utelukkende kvinnelige solister og musikere. Kvinnekorverker av Brahms blir ikke ofte fremført i norsk sammenheng, og kanskje kan denne innspillingen være med på å sette dette repertoaret på kartet her hjemme. I tillegg kan utgivelsen være et bidrag til å vise fram Brahms’ vokalmusikk i en mer nordisk klangfarge. CD-en er en del av LAWO Classics samleboks med nyinnspillinger av Brahms.

Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) er det offisielle kvinnekoret ved Universitetet i Oslo, og har eksistert helt siden 1895. Kvindelige Studenters Sangforening dirigeres av Marit Tøndel Bodsberg som de siste årene har løftet KSS til nye musikalske høyder. Under hennes ledelse har koret vunnet flere priser i konkurranser både i inn- og utland, senest under NM i kor i Oslo høsten 2012, hvor KSS vant i klasse Like stemmer A. Dette er den andre platen koret spiller inn på LAWO Classics ? i 2009 kom «Arme jord ha jolefred», som ble kåret til årets jule-CD av flere norske aviser.

Marit Tøndel Bodsberg er utdannet ved Universitet i Agder og Norges Musikkhøgskole, og arbeider jevnlig med flere av Norges fremste kor og ensembler. I tillegg til å være kunstnerisk leder og dirigent for KSS, er hun kormester i RingsakerOperaen og kunstnerisk leder og dirigent for Vestoppland Kammerkor. Bodsberg mottok Dirigentprisen under kor-NM i 2012.