Kenneth Karlson leverte en banebrytende innsats med plata «Sofferte Onde Serene», der han framførte musikk av Giacinto Scelsi, Luciano Berio og Luigi Nono. Undertegnede forundres ikke om denne strålende musikeren stikker av med priser for denne plata også.

Denne ganger er det - gledelig nok - norske komponister som er i fokus hos Karlssons fingre. Rolf Wallin og Asbjørn Schaathun er representert med to verk hver, og setter nyskrevet musikk opp mot ett av det 20. århundrets mest sentrale klaververk «Sechs kleine Klavierstücke» op.19 av Arnold Schönberg. De to herrer Schaathun og Wallin har så skrevet tre små klaverstykker - som så flettes inn i Schönbergs klaverstykker, og blir til «12 små klaverstykker». Vellykket? Joda! - Wallins og Schaathuns stykker glir pent inn i Schönbergs satser - så det klingende resultatet blir av det meget gode slaget.

Både innfallsvinkelen til Karlsson og framføringen av musikken byr på stor pianokunst. Karlsson har en ro i sitt spill som gjør at alt høres så enkelt ut. Musikken formidles på en slik måte at jeg som lytter blir holdt fast i høytalernes grep gjennom 65 minutter med samtidsmusikk - konstant nyskjerrig på hva som dukker opp i neste sekund. At kontrastene i Wallins poetiske «Seven Imperatives» og «Etude 3», samt Schaathuns langstrakte og tilbakeskuende linjer i «Transcriptions of an Unknown Symphony» og den finurlige «Stravinsky goes Bach and Schaathun goes Frescobaldi», gjør platen til en særdeles spennende, morsom og nytelsesrik opplevelse.

Komponistene leverer overraskelser og solid håndverk til en utøver som ruver ved sitt instrument.