Norsk folkemusikk er i stor grad tuftet på folkesagn og myter. Bukkene Bruse er nå ute med en «live»-plate, der de presenterer noen av de fineste låtene de har laget, kledd i ny drakt.

Og det er nettopp det litt trolske og spennende som kvartetten klarer å formidle på denne platen. Meget fine arrangementer, godt spill og underfundighet preger musikken.

Det er på en måte urettferdig å dra fram enkelte låter, fordi helheten i produksjonen er tilnærmet perfekt, men låtene «Folketone fra Sunnmøre», «Norafjølls» og «Fanitullen Goes to America» er av ypperste kaliber.

Bukkene Bruse har vært en gruppe siden 1989, da Annbjørg Lien, Arve Moen Bergset og Steinar Ofsdal opptrådte sammen under åpningen av BI i Sandvika. De skulle opprinnelig spille hver for seg, men arrangøren oppmuntret dem til å gjøre noe sammen. De jobber sammen med jevne mellomrom - til tross for at de hver for seg har store prosjekter. Gruppen ble utnevnt til OL-musikere i forbindelse med OL på Lillehammer i 1994. I 1995 ble Bjørn Ole Rasch medlem av gruppen. På denne innspillingen bidrar også Vertavo-kvartetten, noe som fargelegger klangen på en helt spesiell og fasinerende måte.

Opptakene er gjort blant annet på vikingskipsmuseet på Bygdøy, et lokale Bukkene Bruse var de første til å benytte seg av som konsertlokale.