Du verden for et kor! Driv, klang, diksjon og innlevelse er bare noen stikkord som kan henges på Ginnungagap. Og det er ikke tvil om at dette unge koret, som er stiftet i 1998, vil være med på å sette standard. Det gledelige ved denne platen er dokumentasjonen på den rivende utvikling norske kor er inne i. Og det er ekstra morsomt at det er de såkalte «amatør-kor» som virkelig markerer seg.
Ordet ginnungagap er fra norrøn mytologi. Det er det gapende tomrom før verden ble skapt. Her møttes is fra Nivlheim og ild fra Muspelheim, og det første liv oppstod.
Ginnungagap består av 16 sangere fra studentmiljøet i Oslo i alderen 20-30 år. Og det er kombinasjonen renessanse og samtidsmusikk som presenteres på plata «Cor» - en kombinasjon som fasinerer stort. Og framførelsene er spesielle. Musikken som synges lever og pulserer. Og dirigent Torbjørn Dyrud fremelsker hver eneste stemme i sitt kor. Det gjør det ferdige resultatet helt uimotståelig.
«Cor» bør være obligatorisk for alle som elsker kor-musikk, og med seg på den musikalske ferden får de opplevelser signert Bjørn Kruse, Jaakko Maentyjaervi, Henning Somero, Torbjørn Dyrud, Carlo Gesualdo de Venosa og Trond Kverno.
Ginnungagap Før verda vart til, var Ginnungagap, ein svær avgrunn mellom den isande kalde Nivlheim og den brennande heite Muspellheim. Etter kvart smelta varmen frå Muspellheim noko av isen i Nivlheim, og det førte til at det strøymde Elivågar eller eiterstraumar ut i Ginnungagap. I dette spenningsfeltet mellom kulde og varme vart det liv til; urjotnen Yme og urkua Audhumbla som gav mjølk og næring til Yme.