Terningkast 5: Klangspekter

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

PULS PERCUSSION ENSEMBLE / NING TRIO: "Works by Barrett, Hagen, Buene, Aagaard-Nilsen, Apollyon", Euridice EUCD 26, Spilletid: 57:35

DEL

Dempede lyder, klanger og farger. Det er en nedtonet, men like fullt en spennende cd slagverkensemblet Puls og Ning trio gir ut.

Begge ensemblene tilhører den nye generasjon av utøvere som dedikerer sin virksomhet til ny musikk.

Og det er lett å høre at ensemblene "kan" kunsten i å formidle sine egne opplevelser av denne musikken. Man kan fornemme at hver eneste tone som skapes er en bitte liten bit i små spennende kunstverk som vokser frem i høytalerne.

Dette er en typisk plate der lytteren med hell kan lukke øynene - og la hjernen skape sine egne visuelle uttrykk. For hvis man ikke tillater denne musikken ro til å skape andre assosiasjoner - blir komposisjonene og fremførelsene vanskelig tilgjenglig for et vanlig øre. Så selv om musikken er av det "fysiske" slaget, er fremførelsenes virkelig store styrke de abstrakte elementene som lytteren selv kan skape.

Innspillingen presenterer "Ras" (1999) og Diabolus" av Natasha Barrett, "Langsam" av Lars Petter Hagen, "Intermission" (2001) av Eivind Buene, "Glance of a Landscape" (1998) av Torstein Aagaard-Nilsen, samt "Patchwork" (2000) av Nicolay Apollyon.

Puls Percussion Ensemble består av; Amund Sjølie Sveen, Håkon Kristiansen, Erik Dæhlin Schwensen og Knut Aalefjær.

Ning trio består av; Tora Ferner Lange, fløyter - Erik Dæhlin Schwensen, slagverk og Maja Bugge, cello.

Kristin Nordenval medvirker også på "Diabolus" av Natasha Barrett.

Artikkeltags