Terningkast 5: Grunn til å være kry

Artikkelen er over 8 år gammel

PUST: «Kry», PRC002 (2009) Genre: Tradisjonsmusikk - Spilletid: 42:58

DEL

I Norden finnes det to drivende gode vokalensembler innen denne sjangeren. Svenske The Real Group er det ene - norske Pust er det andre.

Og med albumet «Kry» viser de seks vokalistene at deres første plate «Femkant» ikke var noe blafrende greier.

Debutalbumet ble i 2007 nominert både til Spellemanspris og til årets a cappella jazz capella-album (CASA).

Nå er de her med en meget allsidig produksjon. Og det begynner rivende friskt med «En reell halling» - en låt som har den samme kraft i seg som åpningen på filmen «Ronja Røverdatter». Stemmehyl av ypperste merke med andre ord.

Også spor 11 «Usynlig» er av det usedvanlige slaget.

Det er de to sporene som er vanvittig bra - resten av musikken er stort sett strålende, der sangerne får vist sine ulike sider - både som solister og som det tette og gode ensemblet det er.

Plata har et godt fotfeste i den norske tradisjonsmusikken, men vi aner at vokalistene også har hentet inn inspirasjon nær sagt over alt. Og man kan smile godt av denne plata. PUST har nemlig all grunn til å være kry av plate nummer to. Den er nemlig farlig nær en innertier - og bør anskaffes av alle som har et lite snev av sangtalent i seg.

PUST består av; Jorunn Lovise Husan (sopran), Anne Hilde Grøv (sopran), Elisabeth Anvik (alt), Jostein Hasselgård (tenor), Håvard Gravdal (baryton), Mads Iversen (bass).

Artikkeltags