Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 4God fransk kvalitet

Artikkelen er over 7 år gammel

LUX BOREA: «Une flute soupire» Euridice EUCD82 (2013) Genre: Klassisk

Det er god kvalitet på framførelsen duoen Pål Wåhlberg og Brenda Blewett serverer. Spillet er godt og distingvert og Wåhlbergs spill er spesielt fargerikt.

Dette er musikk som på mange måter har sjel, men som likevel spriker litt på «underholdningsskalaen». Det er ikke alle stykkene som fester seg like godt i trommehinnene. Det er spesielt musikken til Lili Boulanger og Augusta Holmés som sitter best i øret, selv om Cecile Chaminades Piece Romantique (et transkribert klaververk fra hennes opus 9) er kanskje er det aller fineste. Vi får også høre Chaminades Concertino, men jeg må innrømme at versjonen for fløyte og orkester tiltaler undertegnede en smule mer enn fløyte og klaver-versjonen som her er presentert.

Likevel skal duoen ha all mulig kreditt for meget godt kammerspill på denne innspillingen.

Paul Wåhlberg spiller trefløyte. Han er professor i fløyte og traverso ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Brenda Blewett spiller på ulike flygler fra komponistenes egen tid. Hun er leder for akkompagnement ved Chetham’s School of Music i Manchester. Dette er vår første anledning til å oppleve musikken slik den hørtes ut i komponistenes samtid. Kvinnene som er representert på CD’en var til dels godt etablerte mens de levde, men er senere blitt «usynliggjorte». Kanskje man kan hevde at musikken deres ble holdt borte fra konsertsalene fordi de var kvinner?

CD’en er rikt illustrert. Det følger med et hefte med fyldig informasjon om komponistene og deres samtid.

Kommentarer til denne saken