Igjen har man gleden av å åpne en cd med det forholdsvis ferske Telemark Kammerorkester. Denne gangen har de spilt inn musikk av to ruvende komponister fra vår samtid - Olav Anton Thommessen (1946) og Antonio Bibalo (1922-2008).

Thommessens «Rapid Clouds» er et verk for improviserende solister og kammerorkester og verket er skrevet til «Poing». Soloinstrumentene er altsaksofon, sopransaksofon, accordeon og kontrabass, og sammen med fintspillende kammerorkester blir den klanglige opplevelsen av et utrolig godt merke.

Likevel faller Bibalos Concerto da Camera nr. 3 - skrevet bare tre år før komponisten døde en opplevelse å lytte til. Ikke bare er musikken utrolig godt skrevet, men både orkester og solist smelter sammen i en homogen klangverden.

Det er Ingrid Andsnes som er solist på piano. Hun har blant annet vunnet Janacek-prisen i 2003 og har spilt med en rekke av våre orkestere.

Det er med andre ord meget hyggelig at Andsnes også utmerker seg som solist på denne innspillingen. Den viser nemlig en utrolig fin side av denne musikeren.

Nå er denne musikken nesten dryppende fersk, likevel har begge verkene et tonespråk som kan fenge de fleste som er interessert i vår egen samtidsmusikk.

Bibalos konsert er skrevet til Telemark kammerorkester.

Leder for orkesteret er Lars-Erik ter Jung.