Terningkast 3: Fra vikar til veteran

Jubileum: Rainbow feirer 20 år med vokalist fra Spydeberg og gir ut mimreplate.

Jubileum: Rainbow feirer 20 år med vokalist fra Spydeberg og gir ut mimreplate.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

RAINBOW M/LARS KRISTOFFERSEN: «20 ÅR MED LARS KRISTOFFERSEN» TYLDEN (2012) - GTACD8532 Genre: Danseband - Spilletid: 1:12:39

DEL

Rainbow markerer 20 år med vokalist fra Spydeberg.

Lars Kristoffersen kom inn som vikar i Rainbow i 1991, og ble fast medlem året etter. Denne plata inneholder «høydepunkter» fra de 20 årene Kristoffersen har vært bandets frontfigur.

Dansebandmusikk-tradisjonen står sterkt i Norge og med dens elementer fra rock’n’roll, folkemusikk, country og tysk slagermusikk, kan den karakteriseres som «folkelig», ved at den fenger mennesker fra ulike aldersgrupper og miljøer.

Da Roy Morten Andersen og Morten Johansen i 1969 startet Anti Static, var det også starten på det som i dag er et av landets lengstlevende band. Anti Static skiftet etterhvert navn til Rainbow og i 1992 ble altså Lars Kristoffersen bandets faste vokalist, etter at Simona Johnson takket for seg.

Bandet er mest kjent for sin versjon av «Bye Bye Baby Goodbye» av Rune Sundby. Sangen ble i sin tid mye spilt på radio og man kan kanskje til og med kalle den en internasjonal hit. Det er ihvertfall ingen tvil om at sangen er denne mimreplatas høydepunkt. Dessverre er det ikke så mange andre av dem.

Dette er først og fremst dansemusikk i ordets rette forstand og til tross for sine noe klisjéfylte tekster og en litt lettvint produksjon, er det ingen tvil om at Rainbow, innenfor sin sjanger, fortsatt vil være å regne med i tiden fremover.

Artikkeltags