Ensemble 96 har på kort tid markert som ett av landets flotteste koreensembler. Deres innspilling av det to år gamle verket «Liknarbraut» av Wolfgang Plagge er stor på flere måter.
Det tekstlige materialet er over 700 år gammelt - og Plagges tonesetting av disse tekstene viser at han har stor innsikt i middelalderens musikk. Her finner man glimt av datidens genialitet i musikken, ikledd Plagges tonale, men likevel forholdsvis moderne tonespråk.
Ensemble 96 viser stor modenhet, spesielt i klangen. Enkelte små skjønnhetsfeil merkes, spesielt i de lyseste sopran-partiene, men tatt i betraktning at dette er et amatørkor, blir man dypt imponert.
Det var en ukjent skald som skrev ned sine innerste tanker om Korset i et norrønt språk rundt år 1300, i den førkristne vikingskaldenes tradisjon. Diktet inneholder mytiske bilder og taler med autoritet også til dagens mennesker.
Et stort pluss på denne utgivelsen er en forholdsvis dyptgående analyse av tekstene, samt en fullstendig gjengivelse at alle vers. Dette er norsk kormusikk av meget god klasse.