Tidvis er det nesten som man rusler rundt å nynner litt når denne nye platen med musikk av Sverre Jordan (født 25. mai 1889 i Oslo, død 10. januar 1972 i Bergen) snurrer i cd-spilleren.

Plateskaperene har fornuftig nok valgt å presentere Jordans musikk i det lille formatet med stor variasjon. Her er sanger, klaverstykker og kammermusikk blandet i en behagelig anretning.

Det er stemmen til Hilde Haraldsen Sveen, fløyten til Gro Sandvik og fingrene til Turid Bakke Braut som levendegjør det klingende resultatet, godt assistert av meget god formidling fra de eminente musikerne.

Musikken er jevnt over av det særs lyttbare slaget, men likevel er det et par deler av cd-platen som nok rusler oftere i cd-spilleren. Spesielt gjelder dette de mindre klaverstykkene, samt "Moment musiceaux" op.12, Sonatinen for fløyte og klaver (op.61), samt den nydelige romansen "Barnet sover".

Platen ledsages av et meget godt og informativ cd-hefte, med en fin presentasjon av Sverre Jordan, og det gir et pluss for at tekstene til sangene også er tatt med.

Likevel; platen som helhet når ikke den aller høyste karakter på grunn av at musikken ikke "fenger" like mye hele tiden. Deler av musikken er ingen presentasjon av verdens mest pirrende og vare kunst, men den er likevel vel verd å låne øre til.

I Bergen var Sverre Jordan (1889–1972) et trekk i bybildet; en lett, stuttvokst skikkelse som hastet av sted, flat i hatten, kvikk i gamasjene. Som komponist var han påvirket av bysbarnet Grieg, men også av Sibelius, Rakhmaninov og Puccini. Likevel har Sverre Jordans toneverden sin selvstendige karakter og sin egen klangfarge, og hans klaverstykker og sanger fant derfor gjenklang hos et stort antall musikere i Norge såvel som på kontinentet. De tre utøverne på denne CD-en har valgt verker som viser vesentlige sider av Sverre Jordans rike produksjon innenfor kammermusikk, klavermusikk og romanser.