Her er en jule-cd litt utenom det vanlige. Den inneholder de kjente julesangtitler og 3 fine julehistorier godt formidlet av nestoren i det norske teaterlivet Toralv Maurstad. Men det er når man lytter til musikken at man kan spisse litt ører. Her har nemlig Rune Alver kommet over et lite knippe spennende arrangementer av våre flotte julesanger. Eksempelvis har Johannes Rivertz arrangert «Jeg er så glad hver julekveld», «Så går vi rundt....», «Glade jul» og «Deilig er jorden», Fartein Valen har tatt for seg «I denne søte juletid», «Et barn er født i Betlehem» og «Kimer, i klokker» - og vi finner solide komponistnavn som David Monrad Johansen, Edvard Fliflet Bræin, Edvard Grieg, Geirr Tveitt og Sparre Olsen som arrangører.

Disse julens sanger blir kledd i en helt ny drakt og kombinert med Toralv Maurstads fine formidling av «Jesus blir fødd«, «Piken med svovelstikkene» og «Nissen» blir «Julasong» en meget hyggelig ledsager inn mot julen.

Pianisten Rune Alver viser igjen hvordan dyktig musikkhåndverk skal formidles.

---

Rune Alver (f. 1957) debuterte som pianist som 20-åring. Han er født i Bergen og utdannet ved Bergen Musikkkonservatorium og Norges musikkhøgskole i Oslo, hvor han tok instrumental diplomeksamen i 1986. Han studerte to år i Paris med Vlado Perlemuter og har deltatt på flere internasjonale mesterkurs. Rune Alver har bidratt ved flere internasjonale festspill. Han har også medvirket i programmer i NRK fjernsyn og radio samt i den franske radiokanalen France Musique.

Toralv Maurstad (f. 1926) er norsk teaterlivs nestor. Han er skuespiller og har virket som regissør og teatersjef.