Trompet + orgel = sant - herved vedtatt!

Og det er mye takket være de to musikerne Jan Fredrik Christiansen (trompet) og Terje Winge (orgel). Det er i første rekke samspillet disse to fremviser som virkelig gjør denne innspilling til en stor opplevelse.

Når man i tillegg har funnet frem til fire så spennende komponister som Kjell Mørk Karlsen, Jon Laukvik, Ketil Vea og Egil Hovland, blir resultet akkurat så bra at både ører og sjel smiler fornøyd.

Tittelsporet « Missa da Tromba» av Kjell Mørk Karlsen er en hyllest til trompeten verdig. Maken til klangkaskader og virtuositet skal man lete lenge etter.

Christiansen tar frem alt han har lært som trompeter gjennom årene og det er en fryd å lytte til hans klang, volum og teknikk.

Så for alle små og store trompetister er rådet enkelt. Denne plata MÅ hankes inn. Den er en av de store!

---

På plata:

Kjell Mørk Karlsen: Choralsonate nr. 3

Jon Laukvik: Lamento

Kjell Mørk Karlsen: Missa da Tromba

Ketil Vea: Sonate for trompet og orgel

Egil Hovland: Cantus X for trompet og orgel

---

Jan Fredrik Christiansen har studert med professor Harry Kvebæk, William J. Overton (BBC Symphony Orchestra) og Adolph Herseth (Chicago Symphony Orchestra). Han ble i 1966 ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester og han var dette orkestrets solotrompeter fra 1973 til 2007. Han har blant annet spilt under dirigenter som Leopold Stokowski, Witold Lutoslawski, Zubin Mehta, Paul Kletski, Kirill Kondrasjin, Herbert Blomstedt og Andre Previn. Viktigst har likevel vært de 25 årene med orkesterets sjefsdirigent Mariss Jansons.

Terje Winge debuterte som konsertorganist i 1970. Hans repertoar strekker seg fra tidlig barokk frem til musikk fra det 21. århundre. Et tyngdepunkt har vært den franske romantikk og den nyere franske orgelskole, blant annet med et flertall av Olivier Messiaens store orgelsykluser.