Så kom den ultimate platen for å vedlikeholde 17. mai-følelsen, Kongebjørka, 8. mai og Eidsvollsbygningen. «Ja, vi elsker» er en samling norsk musikk som for alltid er hugget inn i folkets bevissthet og den kunne blitt riktig så traust. Så skepsisen var der når man skulle la den snurre i cd-spilleren - men hva strømmer ut av høytalerne? Jo - splitter nye arrangementer av musikk som virkelig fortjente en ny vår.

Platen fanger oppmerksomheten umiddelbart. «Kongesangen» i en spenstig ny versjon signert Stian Aareskjold treffer trommehinnene og avslører både en plate som lover en liten revolusjon og to ensembler som tydelig storkoser seg med musikken. For etter hvert som klangen fyller rommet, så får man en nesegrus beundring for hvordan Schola Cantorum og Forsvarets Stabsmusikkorps klarer å formidle denne musikken. Den er friskt framført og ensemblets dirigenter Tone Bianca Sparre Dahl og Ingar Bergby klarer faktisk å lirke frem nasjonalfølelsen - selv foran et par høytalere. Slikt står det respekt av.

De stykkene man får servert i ny drakt er (foruten «Kongensangen»; «Mellom bakkar og berg» signert Stig Nordhagen - «Vi ere en nasjon vi med» og «Norge i rødt, hvitt og blått» arrangert av Svein Henrik Giske - «Gud signe vårt dyre fedreland» signert Øivind Westby - «Sønner av Norge» arrangert av Reid Gilje - «Fagert er landet» signert Petter Winroth og til slutt en komplett versjon (8 vers) av «Ja, vi elsker dette landet» - strålende arrangert av Øivind Westby.

I tillegg har man tatt med et knippe stykker som får nasjonalfølelsen til å blomstre; «Bojarenes Inntogsmarsj» av Grieg, «Norsk rapsodi nr.1» av Halvorsen, «Norsk Kunstnerkarneval» av Svendsen, «Hyldningsmarsjen» av Grieg, og ikke minst noen av de fineste marsjene som er skrevet - blant annet «Valdresmarsj» og «Kong Haakon den VIIdes Honnørmarsch.»

Inntrykket etter å ha lyttet seg gjennom denne platen noen ganger kan sammenfattes med ett eneste ord: Strålende!

PS! Samtidig er det også gitt ut en plate som kalles Seremonielle versjoner. Her fremførers forskjellige versjoner av «Fagert er landet», «Gud signe vårt dyre fedreland» og «Ja, vi elsker dette landet». Også denne platen er med Schola Cantorum og Forsvarets Stabsmusikkorps.