Det skrives i omtalen til denne utgivelsen, at dette er «Fornøyelig Tiids-fordriv». Og nærmere innertier kan man neppe komme.

Her har fløytespilleren Hans Olav Gorset laget en plate som virkelig lirker frem smilet hos lytteren. Og musikken kan brukes - selv i heimen. Den kan rusle i bakgrunnen ved en middag, mens man leser en bok, ligger å slapper av, eller man kan lytte aktivt. Med andre ord en typisk gjenbruks-cd som kan spilles om og om igjen, med stadig nye lytteropplevelser som resultat.

Mye av grunnen til at denne platen er så lyttervennlig er både variasjonen i stykkene og de meget dyktige musikerne som Gorset har med seg på platen.

Når man også med nysgjerrige ører kan fordype seg ned i populære melodier fra 1700-tallets Norge, og på mange måter gjenoppdagede skattene fra fortiden, blir man slått av hvor fin og liketil denne musikken er.

Hovedkilden for innspillingen er Truels Johannessøn Hvidts Nodebog fra 1722.

Hans Olav Gorset er professor ved Norges musikkhøgskole, hvor han underviser i blokkfløyte, barokkfløyte og oppføringspraksis. Hans doktoravhandling "Fornøyelig Tiids-fordriv", om oppføringspraksis av rundt 1100 melodier fra norske notebøker, danner bakgrunnen for utviklingen av et fargerikt og variert repertoar som lenge har gledet publikum. Gorsets tidligere innspillinger med nordisk middelaldermusikk og skandinavisk og fransk fløytemusikk fra høybarokken har vekket internasjonal oppsikt. Ved siden av sin virksomhet som utøver og pedagog, bygger han fløyter etter historiske forbilder.

Hans Olav Gorset (blokkfløyte og barokkfløyte), Cathrine Bothner-By (sopran), Elizabeth Gaver (barokkfiolin), Vegard Lund (barokkgitar og theorbe), Lars Henrik Johansen (cembalo), André Lislevand (viola da gamba) Kjell Tore Innervik (slåttetromme) og Håkon Mørch Stene (perkusjon).

Pure Audio Blu-ray inkluderer en Hybrid SACD med 5.1 surround og stereo