La det være sagt med en gang. Dette er en god plate - likevel virker den nesten litt uferdig.

Og det er i et par av satsene av Haydns 49. symfoni, samt deler av Mozarts 12. klaverkonsert man kunne ønske seg litt mer.

Men la oss starte med Edvard Elgar - britenes store komponist. Her er det «Serenade» op.20 som formidles og dette er helt klart platas beste bidrag.

Passe lyrisk, passe utfordrende, passe medd varme og passe driv gjør at helhetsinntrykket er av det meget gode slaget, selv om den ikke kommer helt opp i sammenligning med Rotterdam kammerorkesters versjon fra 2004.

Så var det Haydn. Den 49. er en av hans mest spilte symfonier. Symfonien bærer tittelen "La Passione" og det er her undertegnede synes at første og tredje sats virker litt uferdig. Mulig at pasjonen mangler, men det er som om man aner at musikerne ikke selv tror helt på det de gjør her. Eller at de ikke drar like jevnt i samme retning. Men i andre og fjerde sats formidles musikken med overskudd og perfeksjonisme.

Noe av det samme gjelder tolkningen av Mozarts 12. klaverkonsert. All ære til solisten Ingrid Andsnes, men også her blir man på en måte litt satt ut. Hele formen virker nesten litt romantiserende og undertegnede er ikke udelt enig i ter Jungs føringer i denne konserten. Konserten er skrevet i Mozarts unge år. Likevel er formsikkerheten noe av Mozarts store styrke noe som ikke kommer klart frem i denne innspillingen.

Men alt i alt er det en god, men litt ujevn plate vi blir servert.

---

Telemark Kammerorkester

Leder: Lars-Erik ter Jung

Joseph Haydn (1732-1809): Symfoni nr.49 f-moll

Edvard Elgar (1857-1934): Serenade op.20

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Klaverkonsert nr.12 A-dur

Solist: Ingrid Andsnes, klaver