Man må ha klokketro på egen evne og kjærlighet i hvert strøk når man gir seg i kast med noen av verdens mest elskede fiolinkonserter.

Trondheimsolistene og Marianne Thorsen har evnen og kjærligheten. Beviset foreligger på nå på denne cd-platen, og resultatet er en lyttervennlig og inderlig tolkning av Mozarts tre siste fiolinkonserter, godt loset av dirigent Øyvind Gimse.

Det hele er ytterst elegant, med musikalske bilder som uanstrengt flommer ut av høytalerne. Og dette blir aldri kjedelig - rett og slett fordi tolkningene til solist og orkester er så inderlige som de er.

Lydbildet er perfekt balansert - og når man har en solist med strålende kvaliteter, og et ensemble som Trondheimsolistene - har man en plate som innfrir og som "matcher" internasjonale innspillinger av Mozarts konserter.

Nå har plateselskapet 2L valgt å gi ut to plater i samme cover. Du får en helt vanlig audio-cd, pluss en superaudio-cd (SACD) i denne pakken. Og har du anledning til å spille av SACD'er vil du få en lydopplevelse som til de grader integrerer deg som lytter.

Dette er Europas aller første innspilling i DXD (Digital eXtreme Definition*). Og lydformatet feier det meste av tvil til side. Introduksjonen av digital lyd på begynnelsen av 80-tallet skapte en storm i Hi-Fi-miljøet; uttrykk som "hard og kald" og "Vinyl låter mye varmere" dominerte debattene rundt CD-formatet. DXD feier nå denne diskusjonen av banen.