Sett godstolen i lydbildet, lukk øynene og forbered deg på en klangverden som er fantastisk.

Så enkelt kan man oppsummere Grex Vocalis innspilling med sanger av vår nasjonalkomponist. Koret viser en musikalsk blomstring som er imponerende. Solist Magnus Staveland er i det meget gode hjørnet, og igjen får vi servert en kor-cd fra dette plateselskapet som er særs god.

Dirigent og produsent har på denne platen valgt å gå vekk fra den "vedtatte" progresjonen når det gjelder sammensetning av sanger. De første 19 sporene er en blanding av "Album for Mandsang" op.30 og "Syv barnlige Sange" op.61. Ikke direkte djervt, men du verden for en effekt man oppnår. For her presenteres kontrastene i Griegs korverk til fulle.

At man også har fått plass til "Fire Salmer" op.74, samt "Våren" og "Ave Maris Stella" er mer enn gledelig. For disse små perlene fremføres med en inderlighet man skal lete lenge etter.

Edvard Griegs vokale klangverden er rik, omfattende - og uensartet. Han later til å føle seg like selvfølgelig hjemme innen de forskjelligste sjangere; produksjonen omfatter alt fra barnesanger og burleske folketoneinspirerte komposisjoner med ukjent tekstbakgrunn til religiøse korverk og dramatisk anlagte sangsykluser med tekster av våre fremste internasjonale diktere.

Grex Vocalis tar oss med inn i dette musikalske skattkammer. Et skattkammer som virkelig får lov til å glitre av musikalske edelstener, mye på grunn av dirigent Carl Høgseths evne til vár og nennsom polering.