Terningkast 5: Den som venter på noe godt...

CD-COVER: Anett Svardals nye plate. Bildet er tatt avStudio CB i Askim. Faksimile

CD-COVER: Anett Svardals nye plate. Bildet er tatt avStudio CB i Askim. Faksimile

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Albumet «Som en virvelvind» gir en umiddelbar gjenkjennelse av god kvalitet og spilleglede. Så slår det en plutselig at man hører noen blottstille seg. Det er modig – veldig modig.

DEL

Anett Roselin Svardal har i mange år vist at hun er en dyktig og allsidig sanger. Ofte som en del av en større gruppe, men også alene. At hun nå er ute med eget album er derfor på mange måter på tide, selv om ventetiden mest sannsynlig har vært med på å gjøre sluttresultatet så bra som det har blitt. Kanskje kan noen lære noe av dette?

Det er ingen automatikk i at en bra stemme vil gi et bra album, man bør også ha noe å fortelle. Det er nettopp her det har blitt gjort noe riktig. Roselin Svardal viser seg nemlig å være en dyktig låtskriver.

Med – i ordets rette forstand – enkle melodier blir vi servert tekster som treffer. Uttrykket er til tider røft og folkelig, men det er aldri tvil om at tematikken er alvorlig. Denne dobbeltheten fascinerer meg.

Det er likevel når alt forenkles og historier bare fortelles, jeg blir grepet som mest. Et godt eksempel på dette er låta «Bak sorte lameller», som på alle måter er albumets sterkeste spor.

Artikkeltags