Terningkast 6: Blå toner fra Blåfjell

Artikkelen er over 7 år gammel

HOFF ENSEMBLE: «Quiet Winter Night» 2L087 PABD (2012) Genre: Jazz

DEL

Denne platen er et akustisk jazzprosjekt basert på melodiene fra TV-serien «Jul i Blåfjell». Mer behagelig kan det ikke gjøres!

Et knippe strålende musikere, 15 utrolig fine låter - og lydkunstnere som vet å sette og skru lyd...er det rart man sitter småmåpende tilbake i sofaen?

For dette er bra - aldeles strålende. Musikken er av det vare slaget, og komposisjonene til Geir Børhen og Bent Åserud kan virkelig fortelle en musikalsk historie. Derfor er det helt greit at man tar for seg denne musikken og plasserer den i en ny naturlig sfære - «blåtonesfæren». Uttrykket er særdeles behagelig, og solistene er av de ypperste vokalistene steinrøysa har å by på.

Jan Gunnar Hoffs medmusikere lager en musikalsk bakgrunn som er helt uten sidestykke. For her er Mathias Eick på trompet, Arild Andersen på kontrabass, Børge Petersen-Øverleir på gitar og Rune Arnesen på perkusjon og det hele ledes altså av pianisten Jan Gunnar Hoff.

Annbjørg Lien legger sine klare nordiske farger til dette prosjektet med både hardingfele og nykkelharpe. Og vokalistene Helene Bøksle, Åsne Valland Nordli, Sondre Bratland, Unni Wilhelmsen, Tomine Harket, Bjørn Johan Muri, Cecilia Vennersten og Bjørn Eidsvåg er med på å lage en plate som er komplett.

Og de kjære låtene er der; «Dronning Fjellrode», «Stille, Stille kommer vi», «Blågutten», «Tufsa danser» og «En blånissekveld» er bare noen av perlene som fyller luften foran høytalerne. Tekstene er skrevet av Gudny Hagen.

Innspillingen er gjort i Sofienberg kirke i Oslo av Lindberg Lyd AS.

Artikkeltags