STOCKHOLM: Spydeberg-ekspressen måtte gi tapt for den gamle rally-konkurrenten Grönholm. Ifølge arrangørene var finalen en meget tett affære der den finske mesteren trakk det lengste strået.

– Det var en spennende finale. I kvalifiseringen slo Marcus Petter med ett tusendel. De to var et godt stykke foran resten av førerne, sier Per-Espen Løchen, pressemann i Solberg-teamet.

I finalen fikk Solberg noe trøbbel med giret, og måtte se seg slått av den finske rallyverdensmesteren.

– Marcus kjørte meget bra. Det var fair å tape med et hårstrå i dag, sier Løchen.

LES OGSÅ: Skuffet Solberg tror VM-tittelen glapp

LES OGSÅ: Petter satte på plass alle i en 12 år gammel bil

Race of Champions er en årlig konkurranse som har blitt avholdt i mer enn 25 år. Helgens løp i Friends Arena i Stockholm var første gang konkurransen har blitt avholdt i Skandinavia. Noen av verdens største profiler innen motorsport møttes for å konkurrere i like biler. Målet var å kåre den reelle mesteren uansett gren.

Foran drøyt 15.000 tilskuere møttes blant annet Solberg, Grönholm, Kenny Bräck, Jessica Persson og Thomas Bryntesson til oppgjør på den gruslagte banen.

De to sistnevnte fikk lov til å delta i konkurransen etter å ha blitt stemt frem blant 400 andre bilførere.

– Uheldigvis endte løpet for meg i kvalifiseringsrunden, men takk til Race of Champions for denne muligheten. Jeg kommer sterkere tilbake neste gang, skriver NMK Trøgstad-fører Bryntesson på sin Facebook-side.

LES OGSÅ: Plukket ut blant 400 søkere – skal kjøre mot Petter Solberg

I januar skal Petter Solberg til Miami for å kjøre den internasjonale utgaven av Race of Champions. Der møter han de aller hvasseste førerne innenfor motorsporten, som den firedobbelte formel 1-mesteren Sebastian Vettel.