Idag ble Petter Solbergs nye rallycross-monster avduket

DEL

Denne sesongen skal spydebergingen kjøre i team med svenske Johan Kristoffersson. De har sikret seg en fabrikkavtale med Volkswagen og vil kjøre hver sin Volkswagen GTI RX Supercar.

Klokken 14.15 i ettermiddag avdukes og lanseres bilene i en direktesendt presseseanse.

Avtalen med VW innebærer at 42-åringen skal drifte teamet selv med sine folk, men med støtte fra Volkswagen i Tyskland og Sverige. Bilen han skal kjøre er en Polo RX utviklet i Hannover. Med seg i teamet får han den spennende svensken Johan Kristoffersson som står med sølv og bronse i VM de to siste sesongene.

Enorm suksess

– Dette her er stort. Tenk; Dette blir den eneste sportslige satsingen Volkswagen gjør i 2017. Og vi snakker om verdens nest største bilprodusent og som har hatt enorm suksess i rally. At de velger ut Petter Solberg som sin mann, forteller mye om hvilken posisjon han har internasjonalt. De bytter altså ut Sebastien Ogier med Petter Solberg, fortalte Solbergs pressesjef, Per-Espen Løchen, til Smaalenenes Avis da nyheten ble kjent.

BILEN: Slik blir bilene til Solberg og Kristofferson seende ut i 2017-sesongen.

BILEN: Slik blir bilene til Solberg og Kristofferson seende ut i 2017-sesongen. Foto:

– Hele teamet mitt har jobbet over så mange år for å sette meg i den posisjonen jeg er i dag. Det er fantastisk. En drøm som går i oppfyllelse å få drifte et fabrikkteam. Sammen med Johan og Volkswagen er alt mulig. Første prioritet i 2017-sesongen er å vinne fabrikkmesterskapet. I typisk Petter Solberg-stil vil vi gi 110 prosent, var Solbergs egen kommentar.

Gleder seg til samarbeid

Også Johan Kristoffersson gleder seg til å samarbeide med den lang eldre og mer meritterte Solberg.

– Jeg er utrolig stolt over å være en del av dette spennende prosjektet til Volkswagen og Petter Solberg. Det er en drøm som nå blir virkelighet. Sammen skal vi gjøre alt for å oppnå suksess. For denne sjansen skal jeg gripe med begge hendene, lover Johan Kristoffersson.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags