BELGIA: Petter Solbergs eget racingteam har dominert stort i rallycross-VM i helgens runde på Jules Tacheny-banen i Mettet i Belgia. De to førerne Solberg og Johan Kristoffersson har kjørt til tider styggfort. Begge har tatt pallplasseringer og heatseiere i kvalifiseringsrundene.

LES OGSÅ: Ulykkesfuglen Petter slo hardt tilbake: – Helt utrolig å få en slik helomvending

I finaleheatet havnet Spydeberg-ekspressen på tredjeplass. Teamkamerat Johan Kristoffersson tok seieren, mens Timmy Hansen ble nummer to, en hårsbredd foran Solberg, etter en dramatisk finale. Som i forrige helgs VM-runde ble det et nytt sammenstøt mellom Solberg og Andreas Bakkerud. Denne gangen endte det med at sistnevnte måtte bryte finalen.

Ledet finalen

Solberg fikk en flott start på finalen og ledet lenge, men han kom litt for langt ut i en sving i løsgrusen. Dermed kunne Hansen smette forbi. I kampens hete måtte Bakkerud svinge unna Solberg, og han havnet inn i en dekkbarriere. Hansen fikk en punktering mot slutten og måtte slippe Kristoffersson foran seg. Det skilte bare ni tusendeler ned til Solberg.

– Det var fantastisk med to mann på pallen. Jeg fikk en veldig god start, men dessverre hadde jeg litt problemer med giringen og klarte ikke å holde på ledelsen, sa Solberg.

Solberg tok nest flest poeng innledningsvis, og han vant sin semifinale foran Bakkerud og fikk ytterligere 6 poeng. Nordmannen kjørte så raskt i sin semifinale at han fikk beste startspor i finalen.

Solberg sikret seg 15 verdifulle mesterskapspoeng ved å bli nummer to etter fire kvalifiseringsrunder. Kun hans svenske teamkamerat Kristoffersson gjorde det bedre totalt sett.

14 poeng bak lederen

Der 42-åringen var raskest og deretter nest best i lørdagens kvalifiseringsrunder, ble Solberg søndag nummer fire og seks. Kristoffersson var uslåelig i begge de to siste omgangene.

VMs sammenlagtleder Mattias Ekström fikk bare med seg åtte mesterskapspoeng innledningsvis og ble nummer fire i finalen.

Ekström som er tittelforsvarer har vunnet de tre første VM-rundene. I sammendraget har han 101 poeng mot Kristofferssons 98. Solberg har 87 på tredjeplass. Bakkerud er nummer seks med 52 poeng.

LES OGSÅ: Petter setter ny standard – nå blir han «Kongen av campingplassen»