Gå til sidens hovedinnhold

Oscar Solberg fikk samme heder som pappa og onkel

Artikkelen er over 4 år gammel

Spydeberg: Oscar Solberg (19) fra Spydeberg og KNA Indre Ytre Østfold er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen. Det opplyser Hallgeir Raknerud, generalsekretær i Norges Bilsportforbund, i en pressemelding.

31. i rekken

Fondet har fått navn etter den fargerike personligheten og rallyføreren Greta Molander. Oscar Solberg, som i år tok sølv i klassen for firehjulsdrevne biler i rally-NM er den 31. rallyføreren i rekken som har fått midler fra fondet.

Oscar er sønn av ikke ukjente Henning Solberg og nevø av den tredoble verdensmesteren Petter Solberg, er ikke mer enn 19 år. Han har på kort tid etablert seg i norgeseliten i rally, og i år har han også hatt et internasjonalt program. Han fører Solberg-familiens rallytradisjoner videre. Pappa Henning fikk Greta Molanders fond i 1996, mens onkel Petter fikk det året etter.

Startet med crosskart

Oscar Solberg startet sin bilsportskarriere i crosskart, der han kjørte inn til flere sterke resultater. Han har også hatt innhopp i internasjonal rallycross, men det var nok lenge klart at det var rallyfører han ville bli. Derfor var han tidlig ute med å delta i ungdomsklassen (16-18 år) i rally med en Ford Fiesta.

I år har Oscar Solberg virkelig imponert med en firehjulsdreven Subaru Impreza. Han kjørte inn til NM-sølv sammen med kartleser Øyvind Beckstrøm, bak Norgesmesteren Anders Grøndal. I tillegg har Oscar kjørt internasjonalt i DMACK Fiesta Trophy, en supportklasse til WRC-klassen i VM. Der endte Oscar på en 8. plass.

Som nevnt er Oscar Solberg den 31. rallyføreren som blir tildelt midler fra Greta Molanders Fond.

De øvrige er:

Ole V. Såtvedt, Torfinn Heller, Birger Gundersen, Odd Liengen, Runar Pedersen, Trond Lyseng, Tommy Jahnsrud, Geir Nymoen, Trond Sveinsvoll, Knut Høistad,Henning Solberg, Petter Solberg, Bruno Arntsen, Rune André Dalsjø, Martin Stenshorne, Per Steinar Dybdal, Tord Linnerud, Markus Foss, Thomas Schie, Christian August Selmer, Sveinung Bieltvedt, Eyvind Brynildsen, Trond G. Svenkerud, Andreas Mikkelsen, Petter Kristiansen, Steve Røkland, Frank Tore Larsen, Anders Kjær, Sindre Furuseth, Ole Chr. Veiby.

Kommentarer til denne saken