Gå til sidens hovedinnhold

Perfekt EM-start for Thomas (23) – vet likevel om ting som kan forbedres

Artikkelen er over 1 år gammel

Thomas Bryntesson kjørte inn til en meget sterk andreplass i første EM-runde i rallycross. – Det var langt bedre enn forventet, gliser 23-åringen.

SILVERSTONE: I vinter så det lenge ut til at det ikke skulle bli noe internasjonal kjøring på Thomas Bryntesson denne sesongen. Men i 12. time rakk han å spikre en EM-satsing også for 2019. Denne gangen med et eget driftet team – TBRX. Med et langt lavere budsjett enn de fleste av konkurrentene og færre tester, var han spent før helgens EM-åpning på den legendariske formel 1-banen Silverstone i England.

– Jeg setter meg alltid i bilen med mål om å vinne. Samtidig blir dette det første løpet i ny bil. Alt er nytt og vi har mye å lære. Derfor skal vi ikke forvente altfor mye. Jeg tenker at det er viktig å få med seg flest mulige poeng i helgen, så vi henger med i EM, sa Bryntesson før helgens løp.

Ingen optimal start

Starten på Silverstone ble heller ikke optimal. På grunn av problemer med styreveksel fikk han kun kjørt fire treningsrunder, mens konkurrentene fikk tolv. Det hindret likevel ikke NMK Trøgstad-føreren i å få en pangstart på EM-runden. I sin nye Volkswagen Polo tok han teten i første kvalifiseringsomgang. Dessverre fikk han rødflagg etter tre runder etter at noen bak hadde rullet. Han tok teten igjen i omstarten, men med varme dekk ble ikke tiden like god. Han endte derfor på fjerdeplass totalt. I andre kvalifiseringsomgang fikk han dårlig start, men hadde gode runder på slutten og ble nummer seks.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Også i tredje og siste omgang lørdag slet han med starten og kom sist ut. Bryntesson klarte likevel å kjøre seg opp i teten og vinne heatet. Tiden holdt til fjerdeplass totalt uansett heat.

– Lørdag kveld gjorde vi noen endringer med bilen, blant annet på diffene. Det gjorde utslag. For på «warm up» søndag hadde vi bestetid av samtlige EM-førere. Kun to VM-førere kjørte raskere, forklarer han.

På søndagens fjerde og siste kvalifiseringsomgang kjørte han inn til andreplass, kun svenske Robin Larsson var raskere.

LES OGSÅ: Gudfaren heter Petter Solberg – nå tar Filip (9) opp arven

Reiser hjem med et smil

Med en andreplass, to fjerdeplasser og en sjetteplass i de fire kvalifiseringsomgangene endte Bryntesson som nummer to bak Larsson etter innledende omganger og fikk dermed pole position i den ene av to semifinaler. Den vant han. Dermed var han klar for finalen.

– Jeg kom ut som nummer to, bak Robin Larsson. Jeg håpet at de andre førerne bak ville gå i alternativen (joker lap), for da kunne jeg ha prøvd å gjøre det samme i håp om å ta Larsson. Men de gjorde de ikke, så da var det bare ligge i ryggen på Robin Larsson og sikre andreplassen, smiler Bryntesson, som alt i alt var strålende fornøyd med helgen.

– Andreplass var langt over hva jeg hadde forventet før helgen. Her reiser hele teamet vårt hjem med et smil om munnen, sier Bryntesson fornøyd.

Han ser likevel forbedringer fram mot neste start som er om tre uker på Hell i Trøndelag. Og det handler først og fremst om startene.

– Det er en kombinasjon av bilen og meg. Vi må finne ut av det. Så jeg håper vi har funnet en løsning innen runden på Hell, sier han.

LES OGÅ: Disse fem barna har dannet sitt eget team – vil gjerne ha med flere

Kommentarer til denne saken