Gå til sidens hovedinnhold

Per Oleg Midtfjelds fjerde NM-triumf – Ferrari BR vant på målfoto

Artikkelen er over 1 år gammel

Ferrari BR spurtet sterkt og snappet seieren i NM for varmblods på Biri lørdag. Trener/kusk Per Oleg Midtfjeld tok sin fjerde seier i løpet.

Det var mye spenning rundt Ferrari BR foran NM-løpet. Etter seieren i comebacket 1. juni, ble det nemlig feil for stjernetraveren til Midtfjeld både på Momarken 18. juni og på Jarlsberg 7. juli. Nå klaffet det imidlertid nesten helt perfekt.

Midtfjeld styrte ned i dødens i første sving, men fikk avløsning av Kick Off Classic/Kristian Malmin i den andre svingen. Angriperne kom bakfra runden fra mål. Midtfjeld valgte da å sitte.

Akkurat det skulle vise seg å bli riktig. I siste sving stoppet hesten i tredjespor. Dermed ble det fritt fram for Ferrari BR. Midtfjeld fikk god fart på seksåringen på oppløpet. Ledende Viking va Bene var fremst til kort før mål, men akkurat på målstreken var Ferrari BR fremst. Vant på kilometertiden 1.13,2a på 2600 meter.

Førstepremien var på 250 000 kroner, og det er den nest største premien hesten har vunnet i karrieren. Forhåpentlig kan hesten få jobbe seg ytterligere opp i form og ta opp kampen med internasjonale stjerner utover høsten og neste sesong.

Helsa betyr alt

Trener Per Oleg Midtfjeld var selvfølgelig strålende fornøyd etter seieren. Han er også blitt en NM-spesialist. Den første triumfen kom med Apache Warrior i 1992. Så ble det seier med New Varenne LA i 2010 og Classic Stile i 2012. Dessuten har han vunnet to ganger med Briskebyrappa i Hoppe-NM for kalddblods og med Angelina BR i Hoppe-NM for varmblods. Det kan jo også nevnes at han har vunnet det svenske mesterskapet med Steinlager:

- Alltid moro å vinne løp, og spesielt store løp som dette. Aller viktigst er imidlertid at hesten er i orden. Helsa betyr alt når man skal ut og møte så tøffe konkurrenter. Nå håper vi at han kan få kontinuerlig med trening og duge mot enda bedre hester etter hvert. Dagens løp var veldig åpent. Vi havnet utvendig først, og dermed måtte jeg over på plan B. Vi fikk rygg og det løste seg perfekt da hesten ute i tredjespor trøblet i siste sving. Jeg trodde vi var først i mål, men det ble hardt, sa Midtfjeld i seiersintervjuet.

– Trengte dette

Oppasser Line Gundersen var også glad etter den store triumfen:

– Det har vært stang ut noen løp, så vi trengte dette. Ferrari BR er en stjerne, han er unik. Stort å vinne NM ettersom han mislyktes i Derby for to år siden, sa Gundersen rett etter løpet.

I NM for hopper var det Madelen LTC og Eirik Høitomt som seiret. Prinsesse Märtha Louises pokalløp gikk til Deep Sea Candy (hopper) og Alpha Scarlet RR (åpen avdeling). Sistnevnte var en skikkelig overraskelse som sørget for at det ble jackpot i V75.

Nevnes må også at Momarken-oppstallede Brenne Blissi avsluttet sterkt fra køen i V75-7. Ble tredje på den fine tiden 1.23,9 på 2160 meter. Midtfjeld ble treer med Guy Fanatic i V5-2, mens Ole Johan Østre ble treer med Harald i V75-2.

Fredag fikk Østre en flott andreplass med HM Lovely Comers på fine 1.14,6a på 2100 meter i trøsteløpet til Prinsesse Märtha Louises pokalløp. Anita Valstad Hagmann vant samme kveld sulkydelen av Biri Allround med Rapido va Bene. Det ble andreplass sammenlagt.

Kommentarer til denne saken