Åpner pepperkakeby for aller første gang: – Vi må gjøre noe morsomt

Bodil Lunde Flobakk, daglig leder i frivilligsentralen i Spydeberg, sier alle kan levere pepperkakeshus på Tebo-senteret - fra torsdag ettermiddag til fredag kveld.

Bodil Lunde Flobakk, daglig leder i frivilligsentralen i Spydeberg, sier alle kan levere pepperkakeshus på Tebo-senteret - fra torsdag ettermiddag til fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For aller første gang blir det pepperkakeby på Tebosenteret i Spydeberg. – Målet er å få til noe hyggelig i førjulstiden, sier Bodil Lunde Flobakk.

DEL

SPYDEBERG: Flobakk er daglig leder i frivilligsentralen i kommunen. Pepperkake-Småbyen er et samarbeid mellom SOS-barnebyer, frivilligsentralen og samvirkeforetaket Småbyen Spydeberg som jobber for å gjøre stedet attraktivt.

Gjør alt klart

Torsdag var Flobakk i full sving i andre etasje på Tebosenteret. For i de tidligere kafélokalene skal pepperkakehusene både leveres, plasseres og stilles ut. Torsdag ettermiddag åpner Flobakk dørene for dem som vil levere sine pepperkakehus. Fredag er det en ny mulighet.

– Målet er at pepperkakebyen skal være ferdig til julegateåpningen på lørdag, sier Jan Gander i Småbyen Spydeberg.

(Saken fortsetter under bildet)

Les også: Mattis jobber i den nye kafeen – tilbudet reddet livet mitt

Første gang

Dette er første gang det blir en pepperkakelandsby i Spydeberg. Bodil Lunde Flobakk sier det er viktig å ta vare på kommunens identitet når den om et drøyt år blir en del av Indre Østfold kommune.

– Vi må gjøre noe hyggelig og morsomt, sier hun bestemt.

– Hvor mange pepperkakehus har dere plass til?

– Minst 30. Kanskje flere. Barnehager, skoler, privatpersoner og andre institusjoner er velkomne til å delta. Jeg vet at Spydeberg skole har hatt dette som et prosjekt i både kunst- og håndverkstimer samt i mattetimer, forteller hun.

Pepperkakebyen blir stående fram til 14. desember. Da kan folk ta med sine hus hjem til jul – og få en liten overraskelse fra arrangørene.

Les også: Simen (25) gikk fra å være eiendomsmegler til å jobbe i barnehage og Småbyen Spydeberg: – Jeg er heldig

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken