Sommerfrimarkedet i slutten av juli ble en gedigen folkefest. Nå skal deler av Storgata igjen stenges av i noen timer når det inviteres til stort høstmarked. Det legges opp til et tradisjonelt marked der markens grøde står i sentrum. Og arrangøren, Ørje Handelsstandsforening, har et berettiget håp om å lage en ny folkefest i gatene.

Da legger det såvisst ingen demper på trivselen at barn fra tre barnehager har sluppet kreativiteten løs og laget fine og fargerike høstbilder som nå henger som pynt på et litt spesielt sted i Storgata.

Omtrent midt oppe langs gata, rett innenfor statuen «Gledesspreder» som står og peker humørfylt på omtrent alt som skjer i sentrum, ligger det et trivelig minitorg innrammet av busker og blomster, og med benker der man kan sitte og – ja, nettopp juge og preke litt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På torsdag var det en liten kakofoni av stemmer her, og nærmest et yrende kaos av barnehagebarn som sammen med voksne sørget for å pynte opp den lune kroken. Vi telte omtrent 35 barn fra de tre barnehagene Tussilago, Øymark og Trollhaugen. Og enda flere har nok vært i sving med å lage de fine bildene med typiske høstfarger.

– I barnehagen vår har vi noe vi kaller Blåvingeklubben for fireåringene, og nå har de jobbet to torsdager med å lage disse dekorasjonene. Det er Else Marit Svendsen i kommunen som har invitert barnehagene til å bli med og lage noe hyggelig til høstmarkedet, og barna har vært veldig flinke, forteller pedagogisk leder Jennie Mårud og barne- og ungdomsarbeider Solfrid Vollebæk i Tussilago barnehage på Ørje.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Charlotte Solbrekke, pedagogisk leder i Øymark barnehage, forteller at barna har vært i skogen og plukket blåbærlyng til å lage trykk av, og de har også laget epletrykk på blader.

De fine høstbildene kan du se hvis du tar en avstikker innom den lille bakevjen i Storgata. Kanskje finner du noen å skravle og juge litt med.

LES OGSÅ: Sebastian og Anton hadde jobb de ikke kunne fortelle noen om: – Verst å holde det hemmelig for mamma og pappa