Mannen, som ikke er lokal, men midlertidig bosatt i Indre Østfold, hadde vært på ferie før han skulle tilbake til sin midlertidige bolig. På vei tilbake hadde han vært innom hovedstaden og kjøpt med seg 25 tabletter Sobril, samt en flaske sprit.

Medisinen brukes til å behandle nevroser, angst og depresjon blant annet, men er ellers omfattet av narkotikaloven dersom man ikke har resept på medikamentet. 25-åringen kjøpte pillene uten resept, og kylte dem ned med en flaske Jack Daniels bourbon.

På vei gjennom Smedgata i Mysen var det noen som så en svært beruset person og ringte politiet.

To politibetjenter rykket ut på meldingen tirsdagen etter påsken i år. De fant 25-åringen svært beruset og kjørte ham til boligen sin. Den unge mannen var såpass beruset at politiet tilkalte ambulanse for å få en medisinsk vurdering av ham.

Mens de ventet på ambulansen ble mannen helt krakilsk. Han ble overbevist om at politibetjentene hadde stjålet et brett av de ulovlige pillene han hadde tatt.

«Han startet å utagere, ved at han kastet sitt pass og bankkort rundt seg og slo og sparket i kjøkkenskapene. Han slo hånden hardt i en bordkant. Politibetjentene ble bekymret for at han skulle skade seg selv eller dem, og ba ham flere ganger om å roe seg ned, noe han ikke gjorde. Politibetjentene tok derfor tak i ham i hver sin arm. Da forsøkte tiltale å bite politiførstebetjenten og sparket ham i låret. », står det i dommen fra Follo og Nordre Østfold tingrett.

Mannen fortsatte å utagere mot både politibetjentene og ambulansepersonellet som kom for å sjekke ham. Politiet tok en beslutning om å kjøre 25-åringen på glattcelle. Under transporten fortsatte den aggressive oppførselen – trusler og skjellsord haglet mot politibetjentene hele veien.

«Han skulle finne husene til politibetjentene og brenne dem ned, samt brenne ned alt som betydde noe for Norge. På legevakten sa han videre til politibetjent ***** at han skulle knivstikke ham.», gjengis det i dommen.

Vel fremme i arresten truet han med å henge seg selv ved bruk av klærne sine, samt kline avføring rundt om i cellen. Dette resulterte i at han ble strippet for klær før han ble låst inne.

25-åringen sa til tingretten at han ikke husker noe av oppførselen, men innrømte at han kunne oppføre seg slik når han ruser seg. Mannen har flere andre dommer på rullebladet, og har hatt et rusproblem siden slutten av tenårene.

Retten mener det er god sjanse for at han rehabiliteres da han allerede er i gang med et domstol-kontrollert narkotikaprogram fra en tidligere dom, samt at han er straks ferdig med utdanning og klar for læretiden som elektriker.

Derfor ble han dømt til 110 dager i fengsel – en betinget dom med prøvetid på to år.