Trøbbel med kjørestrømmen – 500 passasjerer måtte vente i to timer

DEL

BaneNor har store problemer med kjørestrømmen på Østfoldbanen mellom Oslo S og Nordstrand.

«Det er forsinkelser og innstillinger pga. strømproblemer mellom Oslo S og Nordstrand. Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta», melder jernbaneeieren.

En av passasjerene på toget melder at han gikk på toget som gikk mot Østfold 15.31. Etter 600 meter ble det stopp, og her har ganske mange passasjerer sittet og ventet siden.

– Vi står ved Sjursøya, andre får passere, opplyser en passasjer på Facebook.

Kommunikasjonssjef Gina Scholz opplyser 17.35 at toget – som hadde 500 passasjerer – nå er trukket tilbake til Oslo S. Passasjerer får reise enten via andre tog eller seks ekstra busser som er satt opp.

– Dessverre klarte vi ikke å få tatt toget tilbake før det hadde gått noe tid. Dette på grunn av mye trafikk og logistikk, sier Scholz.

– Jeg skjønner at passasjerene ikke synes det var noe ålreit å sitte der og vente. Det var ikke slik de hadde tenkt seg ettermiddagen, sier hun, men bedyrer at det ikke kunne gjøres raskere.

Klokken 18.45 melder en av passasjerene at han sitter i en buss som har fått full stopp ved Kråkstad. Dette på grunn av elgpåkjørsel på E18.

– Akkurat da vi trodde toalettbesøk og middag var innen rekkevidde, sier han.

LES OGSÅ

Overrasket? Over ni av ti tog er faktisk i rute på Østre linje

Artikkeltags