– Blir utrygg når samferdselsministeren sier at det er Bane Nor som skal avgjøre påkobling

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hva sier samferdselsministeren egentlig, spør Geir Olav Kinn i dette leserbrevet.

DEL

MeningerPåkopling for Østre linje på det nye dobbeltsporet mellom Ski og Oslo er helt avgjørende for utviklinga i Indre Østfold. Lokalpolitikerne har skjønt dette.

Vi får stadig forsikringer om at påkoplinga antakelig vil skje, seinest fra ordfører Unaas i Eidsberg som føler seg beroliget etter å ha fått svar fra statssekretæren i Samferdselsdepartement. Men noen forsikringer har han ikke fått, ifølge lokalavisa 17.9.

Jeg blir utrygg når samferdselsministeren i et slags beroligende leserinnlegg i lokalavisa 22.9. uttrykker gode hensikter, men mot slutten skriver at det i grunnen er Bane Nor som egentlig skal avgjøre spørsmålet.

«Vi må hugsa på at det er mange andre persontog og godstog som skal passere Ski stasjon», skriver han. Så avslutter han med det helt uforpliktende «i denne prosessen vil det bli tatt utgangspunkt i at Austre linje skal køyre Follobanen.»

Det må da være mulig for en samferdselsminister å skjære gjennom her, og si at politikerne bestemmer, ikke vurderinger fra Bane Nor, der godstog kan komme til å stenge persontog fra Østre linje ute?

Når han ikke gjør det, er det all grunn til å bli urolig.

Artikkeltags