Gå til sidens hovedinnhold

Østfoldingene betalte 24,5 milliarder kroner i skatt

Artikkelen er over 1 år gammel

Skatteoppgjøret for 229 295 østfoldinger er nå klart. Skattelistene blir tilgjengelig 5. november.

Skatteetaten skriver i en pressemelding at 176.242 lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende i Østfold fikk tilbakebetalt skatt på til sammen 1,9 milliarder kroner i skatteoppgjøret i år. 40.709 betalte restskatt på til sammen 1,1 milliarder kroner. For de som fikk skatt til gode var snittbeløpet 11.238 kroner, mens snittbeløpet for de som fikk restskatt var 27.498 kroner.

Skatteoppgjøret for hele landet viser at lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende til sammen har betalt 514 milliardar kroner i skatt og avgift på inntekt og formue. 332 000 selskap har betalt til sammen 85 milliarder kroner i skatt.

(Saken fortsetter under bildet)


Lurt å sjekke skattekortet

– De fleste får enten penger til gode eller restskatt. Årsaken er at de økonomiske forholdene dine ble anderledes enn det skattetrekket ble beregnet til i starten av inntektsåret. Ønsker du å unngå restskatt eller å bli trekt for mye i framtiden er det viktig at du justerer opplysningene dine ved å endre skattekortet, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal.

Endrer du skattekortet får arbeidsgiver automatisk beskjed og henter nytt skattekort.

- Skjer det større eller mindre endringer i økonomien din, bør du endre skattekortet slik at skattetrekket blir riktig. Det er enkelt å endre opplysninger om du har behov for det, sier Gjengedal

Skulle du oppdage feil i skatteoppgjøret, kan du i de fleste tilfeller fremdeles endre det selv slik at Skatteetaten kan rette opp opplysningene, beregne skatten på ny og sende deg et nytt skatteoppgjør.

Du kan søke i skattelistene

Skattelistene for inntektsåret 2018 er tilgjengeleg for søk på skatteetaten.no fra klokka 07.00, tirsdag 5. november. Søk omfatter nettotal for personer og selskap. Det blir loggført hvem som har søkt på deg i skattelistene.

Siden oktober i fjor har det vært 1,6 millioner søk i skattelistene på skatteetaten.no, fordelt på 482.000 unike innlogginger. Det er omtrent likt med året før. Til sammenligning var det i året før loggføring av søk ble innført, 16,5 millioner søk fordelt på nær 927.000 unike innlogginger. 239.000 har vært inne og sjekket hvem som har søkt på dem, noe som er på nivå med året før.

Kommentarer til denne saken