Forventer stor trafikk på Østfoldveiene i dag – oppfordrer folk til å droppe ferjene

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Statens vegvesen forventer stor trafikk på vegene i Østfold i dag.

Ferjesambandet Moss - Horten har problemer med ei av ferjene sine, og dette kan skape kø på vegene i Moss og omegn.

Statens vegvesen ber bilistene om å følge med på trafikkmeldinger fra Vegvesenet og Bastø – Fosen og eventuelt vurdere alternative ruter, skriver Veivesenet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Lokale driftinggutter kjørte inn til god plassering på gatebil

Det er ekstra stor trafikk i Østfold denne søndagen på grunn av at ca. 40 000 besøkende på gatebilfestivalen i Rakkestad skal reise hjem. I tillegg skal mange på ferie, eller hjem fra hytta etter helga. Mange vil benytte Bastø – Fosens ferjer mellom Moss og Horten for å krysse Oslofjorden. Mens det for tida er forholdsvis lang ventetid på ferja fra Moss, er det ingen kapasitetsproblemer fra Horten. 

– Bilistene må enten smøre seg med tålmodighet og vente på å komme med ferja fra Moss, eller velge andre ruter, f.eks. rv. 23 gjennom Oslofjordtunnelen, sier seksjonsleder Renate Greager i Statens vegvesen.

– Vi har god kontakt med Bastø – Fosen, som håper å ha alle ferjene i drift igjen litt før klokken 18 i kveld. Samtidig overvåker vi trafikken inn til Moss fra E6 nøye. Vi ber trafikantene om å vise hensyn, følge med på trafikken og være forberedt på kø.

LES OGSÅ: Veivesenet advarer mot kø på flere Østfold-veier kommende helg

Artikkeltags