Vil hjelpe trengende

Gode hjelpere: Monica Aamodt Dahl og Marianne Solbrække er frivillige i Hjelp oss å hjelpe. Liza Marie Borge og Cicilie Elise Enger var ikke til stede da bildet ble tatt.

Gode hjelpere: Monica Aamodt Dahl og Marianne Solbrække er frivillige i Hjelp oss å hjelpe. Liza Marie Borge og Cicilie Elise Enger var ikke til stede da bildet ble tatt.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

16 familier i Indre Østfold har allerede søkt om bistand hos Hjelp oss å hjelpe før årets julefeiring.

DEL

Den frivillige organisasjonen Hjelp oss å hjelpe får stadig inn henvendelser fra familier som kvier seg for å gå julehøytiden i møte.

– Nå nærmer jula seg. De som sliter fra før får ikke bedre råd til jul. Nå håper vi trengende tar kontakt. Det er lettere å begynne å hjelpe dem nå, enn på lille julaften, sier Marianne Solbrække og Monica Aamodt Dahl.

Mange sliter

De to jobber begge som frivillige i Hjelp oss å hjelpe, og dekker hvert sitt område i Indre Østfold. I fjor hjalp organisasjonen 24 barnefamilier før jul.

– Mange vegrer seg for å spørre, eller drøyer det til siste liten, når de skjønner at de ikke makter mer. Alle henvendelser er velkommen, men tett opp mot jul kan det lett bli hektisk, sier Solbrække og Dahl.

Hjelperne har som mål å hjelpe alle trengende før jul. Allerede nå henvender de seg til både de som trenger hjelp, og personer og bedrifter som ønsker å hjelpe. Deres erfaring er at mange foreldre sitter med klump i magen når julekvelden nærmer seg.

– Det kan være de man minst tror har dårlig råd. Det er ikke lett å se det utenpå, ikke på klærne heller, nå til dags har de fleste ganske like klær, fortsetter Solbrække og Dahl.

På Facebook

De vet at det er mange som egentlig trenger hjelp, men som ikke vet om organisasjonen, eller tør å spørre om bistand.

– Facebook-siden Hjelp oss å hjelpe – Østfold er organet vårt. Det er der folk finner oss. Vi opplever at det er enklere å spørre oss på Facebook, enn å møte opp på Frelsesarmeen, sier hjelperne, som understreker at de har taushetsplikt.

Nå er ildsjelene i Hjelp oss å hjelpe Østfold nominert til å vinne Østfoldprisen.

Dekker hele distriktet

Hjelp oss å hjelpe er en non-profit hjelpeorganisasjon som bistår narkomane, hjemløse, enslige, familier, studenter, eldre og alle andre som trenger det i Norges land. I Indre Østfold har organisasjonen fire frivillige, som dekker alle kommunene med hvert sitt område.

– Vi får henvendelser hele året fra folk som trenger hjelp over kortere og lengre perioder med mat, klær og hygieneartikler, sier Marianne Solbrække. Hun er kontaktperson for Hjelp oss å hjelpe i Mysen og Rakkestad, og meldte seg som frivillig hjelper i august i fjor.

– Jeg hadde en del ting å gi bort og lette etter en organisasjon i nærområdet. Da noen skulle slutte i Hjelp oss å hjelpe, fant jeg ut at dette var noe jeg ønsket å bruke fritid og tid på. Det er på et nivå som jeg klarer ved siden av jobb og familie, sier hun.

– Man sitter selv og ser at man har mer enn nok, og tenker på dem som ikke har det. Jeg ønsket å gi tilbake til samfunnet, og vet godt at det ikke skal så mye til, sier Monica Aamodt Dahl. Hun dekker Askim og omegn.

– Det er så lite som kan utgjøre en forskjell. Man må ikke ha god råd selv for å hjelpe andre. En liten ost kan glede en hel familie, understreker hun.

Vil ha hjelp fra bedrifter

Hjelp oss å hjelpe bedriver innsamling og utlevering av klær, soveposer, tepper, hygieneartikler, vintersko, og så videre til trengende.

– Folk er veldig flinke til å gi, sier Solbrække og Dahl. De understreker at julegaver som deles ut er helt nye.

– Det er et kriterium. De vi hjelper får så mange brukte ting ellers i året. Nå håper de næringslivet kommer på banen.

– Vårt ønske er at bedrifter vil bidra. Privatpersoner er flinke, men vi savner at bedriftene trår til litt ekstra. Det er ikke så mye som skal til. Billetter til Østfoldbadet, eller kino. Opplevelser for familier og gavekort på mat, foreslår de to

Artikkeltags