Gå til sidens hovedinnhold

Gjeterhunden Apple passer kattungene Thomas og Harald som sine egne

Artikkelen er over 3 år gammel

Med bare én valp hadde gjeterhunden Apple mer enn nok morsmelk. Dermed tok hun til seg de morløse villkattungene Thomas og Harald.

Østfold rundt: De fire siste ukene har tre små krabater kravlet rundt i valpekassen til den hvite gjeterhunden Konglegrends Apple (4,5 år). Helt normalt, tenker du? Nei. For kun én av de tre er hennes eget avkom, mens to av dem er fosterbarn. Fosterbarn av typen villkatt.

- Jeg kan vel ikke si noe annet enn at vi har en eksepsjonelt snill hund, sier hundens matmor Karina Andersen fra Våler blidt.

Oppdrar kattungene

Den 15. juni fikk Apple én valp, som nå har fått navnet Konglegrends Cattie.

- Vi tenkte jo tanken alt da, at det er mange små som trenger melk, forteller Andersen.

En ukes tid senere kontaktet hun Kattehuset i Moss, og informerte dem om at hunden hennes hadde ekstra melk.

- Og bare noen timer senere ringte Dyrebeskyttelsen. Da var to små villkattunger hentet fra et område i Moss som heter Hanan, fortsetter Andersen.

Kattungene ble funnet i en haug med løv. Timer senere var de på plass hos sin nye matmor, Apple.

- Å få henne til å akseptere dem var ikke noe problem i det hele tatt. Det tok ikke lange stunden før hun sleiket dem, akkurat som de skulle vært hennes egne, forteller eieren.

Gjeterhunden ammer også kattungene uten protest - til tross for at kattunger får tenner lenge før valper, og har mye skarpere klør.

- Hvis man tar med seg kattungene noe sted nå, så følger hunden med, sier Andersen med en latter.

Og godt oppdratt blir de også: For hvis kattungene herjer for mye, får de et strengt blikk av Apple. Og mer skal ikke til, før de legger seg pent ned.

- Men de oppfører seg stort sett som vanlige kattunger. Kanskje de har blitt litt roligere av å være hos en hundemamma, tror Våler-kvinnen.

Får nytt hjem av dyrebeskyttelsen

De to små kattene har fått navnene Thomas og Harald. Men de skal ikke bli hos Karina Andersen og samboer John Arne Pettersen - de skal få et nytt hjem.

- Vi er bare et fosterhjem. Når kattungene er store nok, tar dyrebeskyttelsen over og finner permanente hjem til dem, informerer Andersen, som for øvrig driver oppdrett av hvit gjeterhund.

Det blir ikke med helt lett hjerte at de to "fosterbarna" overlates til nye hjem. Særlig yngstemann i huset, Julianne (4), er glad i dem.

- Men det er en god avtale, for vi vet at de får det bra senere. Vi har allerede katt, så det er best sånn. Men det har vært utrolig moro å ha dem, konkluderer Andersen.

 

Les også: Fant to katter pakket i en veske og forlatt i solsteken

Kommentarer til denne saken