Gå til sidens hovedinnhold

Østfoldpolitiet fikk seg en overraskelse da de rykket ut på melding om lik i Boksjø

Artikkelen er over 3 år gammel

Østfoldpolitiet fikk seg litt av en overraskelse da de rykket ut på en melding om et lik i en innsjø nær svenskegrensen i Halden tirsdag formiddag.

– En turgåer meldte fra om at det som kunne se ut som et lik i innsjøen Boksjø sør i Halden. Det var ganske ulendt terreng rundt innsjøen og to politibetjenter måtte gå flere hundre meter og så padle i kano for å komme fram til stedet der liket var observert.

Hadde ligget lenge under vann

– Og det stemte at det var et lik i vannet. Men det var ikke et menneske, men en elg, sier operasjonsleder Runar Eriksen i Østfoldpolitiet til Moss Avis.

– Hvordan er det mulig å forveksle elg og menneske?

– Når elgen har ligget en stund under vann, kan den faktisk forveksles med et menneske. Og det er ikke rart at tipseren trodde det kunne være et menneske, sier Eriksen.

Rykket ut i kano

– Jeg jobbet i Onsøypolitiet for noen år siden og da måtte vi sende knokler til obduksjon for å vite hva det var. Det viste seg å være en sel, så det er ikke alltid lett. Og denne elgen kan nok ha gått gjennom isen. Patruljen vår ble i alle fall ganske sikre da de fant et gevir, sier Eriksen.

Han takker den observante turgjengeren og sier de heller vil ha et tips for mye enn et for lite.

– Og patruljen som rykket ut i kano, i alle fall fikk seg en fin tur på vannet i solskinnet, før de returnerte til stasjonen, sier Eriksen.

Kommentarer til denne saken