Har du lyst til å bli Østfold-ambassadør?

PÅ JAKT: f.v.: Tom Willy Prangerød i Sparebank 1 Halden, prosjektleder Roy Freddy Andersen, og Kjell Hagen i Sparebankstiftelsen Halden ønsker seg Østfold-ambassadører. Foto: Hans-Petter Kjøge

PÅ JAKT: f.v.: Tom Willy Prangerød i Sparebank 1 Halden, prosjektleder Roy Freddy Andersen, og Kjell Hagen i Sparebankstiftelsen Halden ønsker seg Østfold-ambassadører. Foto: Hans-Petter Kjøge

Artikkelen er over 2 år gammel

Mulighetsriket går nye veier. Nå søkes det er etter 12 offensive Østfold-ambassadører som skal profilere fylket vårt.

DEL

Men hvis du har lyst til å bli med på dette nye laget må du kjappe deg. Søknadsfristen går ut allerede søndag 8. oktober.

Samarbeid

Mulighetsriket er et fellesprosjekt med mange av de sentrale institusjonene i Østfold. De jobber for å fremme Østfold gjennom å styrke kunnskapen om fylket vårt, mulighetene og om næringslivet her, blant folk i og utenfor Østfold. De skal skape mer positive oppfatninger av Østfold og næringslivet – og bygge stolthet, samhold og entusiasme innad i fylket.

Den første synlige satsingen er Ambassadørprogrammet, som er finansiert gjennom Sparebank1-systemet i Østfold og Akershus og deres stiftelser.

Framsnakker Østfold

Roy Freddy Andersen er informasjonssjef i Østfold fylkeskommune og prosjektleder i Mulighetsriket.

– Vi har stor tro på denne måten å jobbe for. Vi ønsker oss 12 unge mennesker i alderen 25–40 år. Vi kommer bevisst til å lete etter ambassadøremner med ulik bakgrunn og ståsted. Gjennom ambassadørprogrammet skal de 12 utvalgte få muligheten til å utvikle seg og sin stemme. På den måten kan de bidra til å få fram de gode historiene og sette Østfold, stedene, byene og næringslivet tydeligere på kartet, sier Roy Freddy Andersen.

Sosiale medier

En typisk oppgave kan for eksempel være å profilere Østfold godt i sosiale medier, men man kan også bli spurt om å holde foredrag, eller profilere fylket i andre sammenhenger hvor dette er naturlig. Det viktigste er å fortelle gode historier fra Østfold-samfunnet, og gjøre flere oppmerksomme på alt fylket har å tilby.

– Vi retter oss først og fremst inn mot næringslivet. Østfold utfordring er ikke at det ikke flytter nok mennesker hit. Det er å sørge for at kompetansen vi har forblir i Østfold, og at vi klarer å lokke til oss nye og spennende virksomheter. Derfor skal ambassadørene jobbe både på hjemme- og bortebane, sier Andersen.

– Det er ingenting i veien med bypatriotismen i fylket vårt. Men vi må bli flinkere til å framsnakke oss som et fylke, sier han. Du kan lese mer om ambassadørprogrammet på mulighetsriket.no. Her kan du også sende inn søknaden din. Fristen er 8. oktober.

Artikkeltags