Har du lyst til å bli Østfold-ambassadør?

PÅ JAKT: f.v.: Tom Willy Prangerød i Sparebank 1 Halden, prosjektleder Roy Freddy Andersen, og Kjell Hagen i Sparebankstiftelsen Halden ønsker seg Østfold-ambassadører. Foto: Hans-Petter Kjøge

PÅ JAKT: f.v.: Tom Willy Prangerød i Sparebank 1 Halden, prosjektleder Roy Freddy Andersen, og Kjell Hagen i Sparebankstiftelsen Halden ønsker seg Østfold-ambassadører. Foto: Hans-Petter Kjøge

Artikkelen er over 3 år gammel

Mulighetsriket går nye veier. Nå søkes det er etter 12 offensive Østfold-ambassadører som skal profilere fylket vårt.

DEL

Men hvis du har lyst til å bli med på dette nye laget må du kjappe deg. Søknadsfristen går ut allerede søndag 8. oktober.

Samarbeid

Mulighetsriket er et fellesprosjekt med mange av de sentrale institusjonene i Østfold. De jobber for å fremme Østfold gjennom å styrke kunnskapen om fylket vårt, mulighetene og om næringslivet her, blant folk i og utenfor Østfold. De skal skape mer positive oppfatninger av Østfold og næringslivet – og bygge stolthet, samhold og entusiasme innad i fylket.

Den første synlige satsingen er Ambassadørprogrammet, som er finansiert gjennom Sparebank1-systemet i Østfold og Akershus og deres stiftelser.

Framsnakker Østfold

Roy Freddy Andersen er informasjonssjef i Østfold fylkeskommune og prosjektleder i Mulighetsriket.

– Vi har stor tro på denne måten å jobbe for. Vi ønsker oss 12 unge mennesker i alderen 25–40 år. Vi kommer bevisst til å lete etter ambassadøremner med ulik bakgrunn og ståsted. Gjennom ambassadørprogrammet skal de 12 utvalgte få muligheten til å utvikle seg og sin stemme. På den måten kan de bidra til å få fram de gode historiene og sette Østfold, stedene, byene og næringslivet tydeligere på kartet, sier Roy Freddy Andersen.

Sosiale medier

En typisk oppgave kan for eksempel være å profilere Østfold godt i sosiale medier, men man kan også bli spurt om å holde foredrag, eller profilere fylket i andre sammenhenger hvor dette er naturlig. Det viktigste er å fortelle gode historier fra Østfold-samfunnet, og gjøre flere oppmerksomme på alt fylket har å tilby.

– Vi retter oss først og fremst inn mot næringslivet. Østfold utfordring er ikke at det ikke flytter nok mennesker hit. Det er å sørge for at kompetansen vi har forblir i Østfold, og at vi klarer å lokke til oss nye og spennende virksomheter. Derfor skal ambassadørene jobbe både på hjemme- og bortebane, sier Andersen.

– Det er ingenting i veien med bypatriotismen i fylket vårt. Men vi må bli flinkere til å framsnakke oss som et fylke, sier han. Du kan lese mer om ambassadørprogrammet på mulighetsriket.no. Her kan du også sende inn søknaden din. Fristen er 8. oktober.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken